5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

İşadamları Uşak'ta buluştu

Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) 2. Olağan Genel Kurul toplantısı Uşak'ta yapıldı. 

Uşak Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Kayhan Kavas, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erhan Özmen ve çok sayıda işadamı katıldı. Federasyonda yer alan Antalya, Aydın, Didim, Gazipaşa, Isparta, Kuşadası, Kütahya, Söke Genç İşadamları Dernekleri'nden oluşan 57 delege, genel kurulda yeni EGAFED yönetimini belirledi. TÜGİK Genel Başkanı Erhan Özmen genel kurulda yaptığı konuşmada, "Yıllardır hayalini kurduğumuz Avrupa Birliği (AB) rüyası nihayet gerçek olma yolunda. Bir yandan tarama süreci hızla devam ederken, diğer yandan müzakerelere başlamamız ise an meselesi. 

12-13 Haziran tarihlerinde Lüksemburg'da yapılacak AB-Türkiye Ortalık Konseyi toplantısı ülkemiz için yeni bir dönüm noktası. Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'ın 'Limanlar ve hava limanlarınızı Rum bandıralı gemilere ve uçaklara açın' baskısı da, nihayet işe yaramamıştır. Varılan uzlaşmada limanların ve hava alanlarının açılmaması müzakerelerin başlamasında herhangi bir engel teşkil etmeyecektir. Bu oldukça sevindirici bir gelişmedir. 

Türkiye gündemindeki diğer bir konuda son bir aydır yaşanan ekonomik hareketliliktir. Nisan ve Mayıs ayı enflasyonlarının beklentilerin çok üzerinde çıkması neticesinde yaşanan dalgalanmalar, dövizde yüzde 20'lere dayanan bir artışa sebebiyet vermiştir. 

Buna paralel olarak da başta otomotiv ve taşımacılık olmak üzere birçok sektöre zamlar başlamış ve bu dalgalanmaların faturası ise yine Türk halkına çıkarılmıştır. Ekonomide yaşanan ateşi söndürmek için geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizleri 1.75 oranında artırma yoluna gitmiştir. 

Enflasyondaki artışı kesecek olan bu uygulamanın, birkaç yıldır artmaya başlayan yatırımların önünü keseceğine inanıyoruz. Umarım haklı çıkmayız. Bu olası gelişmeler Türk iş adamları olarak bizi oldukça üzmektedir" dedi. 

EGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli ise Genel Kurul'da aldıkları güveni layıkıyla taşıyacaklarını söyleyerek işadamlarına teşekkür etti. Genel kurulda açılış konuşmalarının ardından açık oylama usulüyle yapılan seçim sonunda EGAFED yönetim kurulu başkanlığına Hazim Sesi, yönetim kuruluna ise M. Kazım Karamanoğlu, Eray Etem Görgün, Umut Eski, Bayram Yılmaz, Ömer Oktay Akarca, Ali Tuncer, Mehmet Çınar, Mustafa Gündüz, Selçuk Okkaoğlu, Caner Sarıyıldırım, H. Mithat Delen, F.Devrim Koç, Yunus Karabulut, Mahmut Ünlüsoy, Mehmet Kemal Şişman, İlhan Safrantı, Efkan Ceylan, İsmail Cem Yıldırım, Alican Turan, Mehmet Çetinkaya, Kemal Alper ve Murat Aydın oy birliğiyle seçildi.
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 19:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?