5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Karun Hazineleri davasında 2 tahliye

Uşak Arkeoloji Müzesinde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından Kanatlı Denizatı Broşu'nun orijinalinin sahtesiyle değiştirilmesi davasının üçüncü duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Tutuklu sanıklardan Ahmet Düzyer ve Halil Eker, tahliye edildi. 

Uşak E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu sanıklar, sabah cezaevi aracıyla Uşak Adliyesine getirilerek, geniş güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından binaya alındı.

Aralarında eski Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da bulunduğu sanıklar Mehmet Polat, Halil Eker, Fuat Ergün, Fehmi İşler, Ahmet Düzyer, Uğuz Sağlan ve Suat Yenmez, Uşak Ağır Ceza Mahkemesinde üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Yaklaşık 4 saat süren duruşma sonucunda tutuklu sanıklardan Ahmet Düzyer ve Halil Eker, tahliye edildi. Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca Ahmet Düzyer ve Halil Eker için yurt dışına çıkma yasağı konuldu. Dava, 21 Şubat 2007 tarihine ertelendi.

a.a
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 15:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dost IP: 81.215.2.xxx Tarih : 13.01.2007 11:17:06
kanatlı deniz atı müzeden calınalı tam 4 seneden fazla oldu olay tesadüfen ortaya cıktı ama deniz atı hala ortalıkta yok ? parca müzeden cıktıktan sonra uşakın banaz ilcesine bağlı bir köyde sahtesi yapılmıştır yani parca uşak dışında değil uşakta kopyalandı. müze müdürünün samimi arkadaşlarından olan harun erin isimli şahıs nerde ? bir zamanlar müze müdürüyle ortak işler yapan bu kişi üzerinde MİT e ait bir kimlikle ortalıkta istediği gibi at koşturabiliyor du ama olaylar acığa cıkınca bu adam nereye kayboldu bu sorunun yanıtını bulan veya bu adamı bulan bütün olayı aydınlatır ve hala türkiyede bulunan kanatlı deniz atı ve müzeden ve müze müdürün yardımlarıyla uşaktan çalınan bütün tarihi eserler sahibi olan uşaka geri döner ???????