5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Karun Hazinesi için Interpol devrede

Uşak Arkeoloji Müzesi’nden çalınan "Karun Hazineleri"nin en değerli parçası "Kanatlı Denizatı Broşu"nun bulunması için Interpol de devreye sokuldu.

Operasyonlar sonucunda Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 7’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin, 12-13 Haziran’da Kaçakçılık Şube Müdürü ile birlikte İstanbul’a giderek İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve görevlendirdiği ekiple birlikte toplantı yaptıklarını belirtti ve şu bilgileri verdi:

"Olayın bir ayağının İstanbul’da olmasından dolayı aranan şahısların ve eserin İstanbul’da olabileceği göz önüne alınarak geniş çaplı çalışma başlattık. Ancak sanıkların telefon görüşmelerinde Bulgaristan geçiyor. Bu nedenle eserin Bulgaristan’da ya da bir başka Avrupa ülkesinde olabilme ihtimaline karşı Interpol’ü de devreye sokarak çalışmamızı daha da genişlettik. Şu anda aranan A.D.(32), S.Y.(35) ve U.S.(39) isimli üç kişi hakkında da gıyabi tutuklama kararı var."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 10:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?