5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Kaymakam'a veda gecesi

Kaymakamlar Kararnamesi ile Uşak'ın Ulubey İlçesi'nden Aksaray'ın Ortaköy İlçesi'ne tayin olan Kaymakam Şenol Esmer için, veda gecesi düzenlendi. 

Ulubey Belediyesi tarafından Uşak Öğretmenevi'nde organize edilen veda gecesine, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan, İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Ulubey Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. İftar yemeğiyle başlayan veda gecesi geç saatlere kadar devam ederken, Başkan Buğdaylı ve Ulubey Muhtarlar Derneği, Kaymakam Esmer'e birer plaket ve Eşme kilimi hediye etti. 

Gecede bir veda konuşması yapan Esmer, geride kalan 4 yılda sorunların çözümlenmesinde orta derecede başarı sağlandığını ifade ederek, "İlk geldiğim yıl uyum sorunu ve direnişlerle karşılaştım. Bu sorunları çözdükten sonra ilçe halkı ve çalışma arkadaşlarımızla bir aile ortamı oluşturduk. Göreve geldiğimde Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin kasasında 2 bin 500 YTL para ve 4 bin YTL borç vardı. Bugün ise 105 bin YTL kasasında parası ve bu süre içinde 1 milyon YTL'ye yakın hizmet gerçekleşmiş olarak bırakıyorum. Yine Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin kasasında yaklaşık 5 bin YTL vardı. Bugün ise 500 bin YTL var. Biz bunları hep birlikte el ele gönül gönüle vererek başardık" dedi. 

İlçedeki köylerin sorunlarını aşmak için de gece gündüz çalıştıklarını belirten Esmer, "Her hizmet için ayağımızı yorganımıza göre uzattık ve tasarruf yaptık. Sosyal devlet anlayışı içerisinde ilçemizdeki yeşil kart sahiplerini inceledik. 2 bin 400 civarında olan yeşil kartlı sayısını yaptığımız incelemenin ardından bin 150'ye düşürdük. Bu bizim için çok büyük bir tasarruf oldu. Bugün itibariyle köylerimizdeki temel sorunlar çözümlenmiştir. İlçede asfaltı ve içme suyu olmayan hiçbir köyümüz kalmadı. Ayrıca 7 köyümüzde kanalizasyon çalışmalarını tamamladık. Halen 4 köyümüzde çalışmalar devam ediyor. 

Ayrıca birçok köyümüze kent kültürünü yerleştirmek için peyzaj ve parke döşemeleri yaptık. Görev sürem boyunca bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Kaymakam Esmer, yarın Ulubey'de düzenlenecek olan törenin ardından ilçeden ayrılacak.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 15:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?