5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Kent merkezindeki büfelere yıkım kararı

Uşak kent merkezinde bulunan ruhsatsız 43 büfenin yıl sonuna kadar yıkılacağı bildirildi. 

Yaya kaldırımlarında sıkıntı oluşturan ve gelişigüzel inşa edilen büfelerin yıkılmasıyla yerine mimari özellikler taşıyan yeni büfelerin inşa edileceğini söyleyen Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "2007 yılında kentte köklü değişiklikler yapacağız" dedi. Büfe sahiplerine yıkım kararıyla ilgili gerekli tebligatları yapacaklarını söyleyen Başkan Apaydın, "Son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştiren Uşak'ta köklü değişiklikler yapacağız. 

İlk olarak şehir merkezinde bulunan 43 adet büfeyi kaldıracağız. İnsanların yoldan geçmesini engelleyen büfeler en son yılbaşına kadar kapatılmış olacak. Şu anda boşaltmaları için tebligat gönderiyoruz. Uşak Belediyesi sınırları içerisinde yol kenarlarıyla kaldırımlarda bulunan büfeler en son 31 Aralık 2006 tarihi akşamına kadar boşaltılmış olacak. Zabıta ekiplerimiz o gün en son kontrollerini yapacak ve faaliyetine son vermeyen büfeleri yıkacağız. Aynı zamanda içerisindeki malzemeleri de Belediye Gıda Bankası'na vereceğiz. Düzensiz ve ruhsatsız büfelerin yıkılmasından sonra bölgemizin mimari özelliklerini taşıyan yeni büfeler inşa edilecek. Belli bir plan çerçevesinde inşa edilecek olan yeni büfeleri, encümen kararıyla ihale edeceğiz" dedi. 

Teşvik kapsamı, üniversite ve havaalanı gibi hizmetlerin şehre gelmesiyle birlikte nüfus yoğunluğunun artmaya başladığını da ifade eden Başkan Apaydın, "Uşak, son yıllarda yapılan atılımlar sayesinde modern ve ekonomisi gelişen bir kent olma yolunda hızla ilerliyor. Buna bağlı olarak sürekli göç alıyoruz. Bizim en büyük sıkıntılarımız arasında bulunan bir konu da, şehrin yoğunluğunun İsmetpaşa Caddesi üzerinde olmasıdır. 

Bu yoğunluğu farklı alanlara taşıyıp sağlıklı bir büyüme sağlamak zorundayız. Adeta mecburiyet caddesi durumunda olan caddeyi rahatlatmak ve kentin önünü açmak için köklü değişiklikler planlıyoruz. Şehir içinde bulunan hurdacı, hafriyatçı, tüpçü, nakliyat ambarları ile inşaat malzemeleri satan esnafımızı şehrin bir başka semtinde toplayacağız. 

Böylelikle şehir merkezindeki hem trafik hem de insan yoğunluğu azalmış olacak. Ayrıca müzeler konsepti ve Atatürk Kültür Parkı projeleri de bu amacımıza hizmet edecek ve kentin önünü açacaktır. Kültür Merkezi inşaatını da tamamladığımızda belediyemizin bazı birimlerini bu binaya taşıyacağız. Böylelikle hem İsmetpaşa Caddesi rahatlayacak hem de kentin alternatif caddeleri kendiliğinden oluşacak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 17:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ertaş IP: 85.99.8.xxx Tarih : 27.07.2006 15:11:03
yeni büfeler yapılarak ihale ile yeni sahiplerine verilecekmiş.Şu anki sahipleri ne olacak acaba.Umarız eşe dosta gitmez.