5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

'Kentsel Dönüşüm' için protokol

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın tarafından gündeme getirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da destek verdiği Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk adım atıldı. Önceki gün Ankara'ya giden Belediye Başkanı Apaydın, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ön protokol imzaladı. 

Uşak Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Mesut Apaydın ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar arasında Uşak'taki Kentsel Dönüşüm Projesi ve 2 ayrı etap konut üretimi için ön protokol imzalandığı belirtildi. Protokol töreninde, AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç, Ahmet Çağlayan ve AK Parti Uşak İl Başkanı Ali Işık da hazır bulundu. Ankara'da TOKİ Başkanlığı'nda gerçekleşen protokole göre, halen dericilerin ve iplik, boyahane, elyaf fabrikaları gibi birçok işletmenin bulunduğu Tabakhane bölgesinde Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçirilecek. 

900 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek proje için arsa ve eski bina sahipleriyle anlaşma yoluna gideceklerini söyleyen Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Anlaşma sağlanamadığı takdirde kamulaştırma yöntemiyle soruna çözüm getirilecek. Biz buradaki hak sahiplerine yeni yapılacak olan 2 etaplık TOKİ konutlarından konut vermeyi de teklif edeceğiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uşak ziyareti sırasında da incelediği bu bölge, şu anda içerisinden geçen deredeki kirli su ve işletmelerin düzensizliği nedeniyle atıl durumda. Ayrıca bu bölgedeki işletmelerin atıkları Menderes Havzası'nı kirletmektedir. Bu bölgedeki depo, deri, elyaf ve benzeri atölyeler sadece bize değil tüm Menderes ovasını zehirlemektedir. Zaten bölgedeki dericileri OSB'ye taşımaya başladık" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?