5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Mera alanı için açılış töreni

Uşak Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mera ıslahı projesi kapsamında ıslah edilerek üreticilerin hizmetine sunulan Banaz İlçesi'ne bağlı Baltalı Köyü'ndeki mera alanı, düzenlenen törenle açıldı. 

Banaz İlçesi'ne bağlı Baltalı Köyü'nde 367 hektarlık mera alanının açılışı Uşak Valisi Kayhan Kavas, AK Parti Milletvekilleri Alim Tunç ve Ahmet Çağlayan tarafından yapıldı. Mera açılışında konuşan Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, "İl müdürlüğümüzce 2004 yılında 10 bin 634 dekar, 2005 yılında ise 11 bin 556 dekar olmak üzere toplam 22 bin 190 dekar mera alanında ıslah projeleri uygulamaya konulmuştur. Çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Üretmeye mecburuz ve bu üretimi yaparken sağlıklı bir şekilde yapmalıyız. Eti, sütü dünya piyasalarının üzerinde pahalı bir şekilde alıyoruz. Maliyetimizi aşağıya çekmeliyiz. Buradaki halkımız bu alana sahip çıkmış yarı biz yarı onların desteğiyle bu çalışmalarımız yapılmıştır" dedi. 

Uşak Valisi Kayhan Kavas ise, "Burası bayram havasına girmiş. Tarım İl Müdürlüğü çok gayretli bir şekilde çalışıyor. Ama en büyük başarı yine köy halkını bu değere sahip çıkıyor. Çalışmayan aile reisi kalmayacak. Asıl sahiplenmeyi köyümüzün kadınları yapıyor bunu biliyorum. Burada bile yaptıkları hizmetlerle her zaman gönüllerimizde. Ortada bir şey varsa buna mutlak gayrette sahip çıkmalıyız. Sahiplenmeyi bilmeliyiz. Hiçbir şey kolay yapılmıyor" diye konuştu.
Mera açılışında daire müdürleri ve köylüler davul zurna eşliğinde zeybek oynayıp, piknik yaptı.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 18:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?