5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Milletvekili oda temsilcileri buluşması

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Şoförler Odası ve Servisçiler Odası yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

Şelale Restaurant'ta iki oda başkanı ve yönetimini ağırlayan Milletvekili Osman Coşkunoğlu, AK Parti hükümetinin mecliste sayısal çoğunluğu elinde bulundurmasına karşın bugüne kadar 47 yasanın Cumhurbaşkanı ve 19 yasanın da Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildiğini söyledi. Uşak Üniversitesi'nin kurulmasında ve havaalanının tekrar uçuşlara açılmasında iktidar milletvekilleriyle ortak çalıştıklarını ve Uşak'ın çıkarlarını korumak amacıyla bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Osman Coşkunoğlu, "Sivil toplum örgütleri olarak sizler yerel yöneticilere ve siyasilere istediğiniz konular hakkında baskı oluşturmalısınız. Gelişmiş toplumlarda esnaf ve sivil toplum örgütleri siyasiler üzerinde baskı oluşturuyor. Türkiye'de demokrasi bilinci henüz istenilen seviyede gelişmiş durumda değil. AK Parti hükümeti mecliste sayısal çoğunluğu elinde bulundurmasına karşın istenilen işleri yapamıyor. Seçimden bu yana AK Parti'nin hazırladığı 47 yasa Cumhurbaşkanı, 19 tanesi de Anayasa Mahkemesi'nden geri döndü. Meclis için bu bir israftır. Çünkü düzenlemelerin yerinde ve doğru olmadığını gösteriyor bu tablo" dedi. 

Sevisçiler Odası Başkanı Ekrem Çetin, toplantıda, Osman Coşkunoğlu'ndan servis araçlarıyla ilgili olarak Temmuz ayı belediye meclisi gündemine gelecek olan düzenlemeyle ilgili destek istedi.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 17:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?