5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Mühendislerden miting açıklaması

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Uşak İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Kudret Erdem, "Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu Tasarısı" ile ilgili komisyona itirazda bulunmalarına karşın dikkate alınmadığını belirterek, mühendis, mimar ve şehir plancılarının siyasal iktidar tarafından gözden çıkarıldığını söyledi. 

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Kudret Erdem, TMMOB'nin 14 Ekim Cumartesi günü Ankara'da düzenleyeceği miting öncesi bir basın açıklaması yaptı. Uygulanan neo-liberal politikaların ortaya çıkardığı tahribata, yoksullaşmaya, açlık sınırında yaşamaya mahkum bırakılmaya, kendi ülkesinde yabancı mülteci konumuna getirilmeye karşı emeğe, mesleğe, ülkeye sahip çıkmak için Ankara'da alana ineceklerini söyleyen Erdem, "Gözden çıkarılan mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak biz de bu siyasal iktidarı gözden çıkardık. 

Bizler, mühendisler, mimarlar, şehir plancıları olarak hayatın her alanında, üretimin her aşamasında, bilimi rehber alarak üreten, üretimi planlayan, geleceği bu günden şekillendirmeye uğraşan meslek mensuplarıyız. Emeğimize, ülkemize, insanımıza, mesleğimize ve yaşama sahip çıkmak ve daha adil, sosyal, paylaşımcı bir dünya için 14 Ekim'de binlerce üyemizle Ankara'da TMMOB mitinginde buluşuyoruz. Tüm halkımızı bu mitinge davet ediyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?