5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Okullar doğalgaza geçemiyor

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, şehir içi doğalgaz dağıtımını yapan Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (UDAŞ) yetkililerinden, okulların abonelik ücretlerinde kolaylık yapmalarını istedi. 

İl genelinde doğalgaz boru hattının geçtiği bölgelerdeki okulların doğalgaza geçmek istediğini ancak yüksek abone ücreti nedeniyle herhangi bir işlem yapamadıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Düzgün, "Uşak'taki hava kirliliğinin giderilmesi konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz. 

Bu bağlamda ilimizdeki okulların doğalgaz kullanmaları için çalışmalara başladık. Ancak karşımıza yüksek abone ücreti çıktı. İl genelinde bulunan 68 okulun birçoğu doğalgaza geçecek ama 10 bin dolar olan abonelik ücretlerini ödememiz mümkün değil. Bunun için UDAŞ yetkililerinden okullar için kolaylık sağlamalarını rica ediyoruz" dedi. 

UDAŞ Genel Müdürü Ahmet Doğu ise, Türkiye'nin her yerinde hangi kurum olursa olsun doğalgaz dağıtım mevzuatının gerektiği şekilde uygulama yapıldığını ifade ederek, "Uşak Milli Eğitimi, okullarda doğalgaz kullanımına geçmek istiyor olabilir. 

Eğer bunu istiyorlarsa resmi mevzuatın gereklerini yerine getirmelidirler. Her kurumun kendine ait bütçesi ve parası var. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de belirli bir bütçesi ve parası vardır. Eğer bu yeterli gelmiyorsa Valilik ya da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yardım istesinler. UDAŞ olarak Uşak'ta tüm kurum ve kuruluşlara gerekli yardım ve kolaylığı sağlıyoruz. 

Ancak mevzuatın gerektirdiği resmi bir bedel var. Bunu her kurum ödüyor. Çorum'da ya da bir başka ilde bu bedelin alınmaması gibi bir şey olamaz. Hiçbir doğalgaz dağıtım şirketi mevzuatın dışına çıkamaz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 14:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?