5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

OSB'de atık su arıtma tesisi tamamlandı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) geçtiğimiz yıl temeli atılan ve yaklaşık 3 milyon Euro'ya mal olan arıtma tesisi inşaatı tamamlanarak, deneme amaçlı su verilmeye başlandı. 

UOSB yönetimi, atık su arıtma tesisinin tamamlanması sebebiyle bir gezi organize ederek, çalışmalar hakkında iş adamlarına ve protokol üyelerine bilgi verdi. Gezi programına Vali Vekili Mestan Deniz, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, daire müdürleri ve iş adamları katıldı. Biyolojik ve kimyasal arıtma tesisi bitirilerek makine montajı etabına geçildiğini ve test amaçlı havuzlara su verilmeye başlandığını söyleyen UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, "Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı bitirilen arıtma tesisimiz, günde 12 bin metreküp arıtma yapabilme kapasitesine sahip. Bazı üniteler günde 18 bin metreküp olarak tasarlandığı için eğer istenirse ileride tüm kapasite günlük 18 bin metreküpe yükseltilebilir. 

Şu anda Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nden günde 6 bin 500 metreküp atık su döşenecek olan bir kilometrelik deşarj hattıyla arıtmaya gelecek. Ama arıtma tesisi kurulan 2. organize sanayi bölgesi ve eğer düşünülürse 3. bölgeye de hitap edecek şekilde inşa edildi. Arıtma tesisinin çıplak maliyeti 2 milyon 50 bin Euro. Diğer kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları için de 950 bin Euro para harcandı ve toplam 3 milyon Euro'ya mal oldu" dedi. 

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ise, çevre konusunda son 2 yılda ciddi adımlar atıldığını ifade ederek, "Organize sanayiimiz ve Uşak Belediyesi'nin yaptırdığı arıtma tesisleri hizmete girdi. Ege ve Gediz Havzası'nı kirleten il olarak görülen Uşak'ın bu çalışmalarla üzerine düşen görevi yaptığını düşünüyoruz. 

Bundan sonra Gediz ve Ege'yi kirleten diğer illerin de üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Biz bununla da kalmayarak Uşak'ta katı atık deponi alanı için çalışmalarımızı başlattık. Yer tespiti ve projesini hazırladık. En kısa zamanda katık atık deponi alanını da hizmete sokarak çevre konusunda hassasiyetimizi ortaya koyacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 14:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?