5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

ÖSS'de dereceye giren öğrencilere ödül

Uşak Valiliği, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) ilk 100'e giren 3 öğrenciyi bin YTL, ilk bine giren 22 öğrenciyi de 500 YTL ile ödüllendirdi. 

Valilik Toplantı Salonu'nda sabah saatlerinde düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, öğrenciler ve okul müdürleri katıldı. Törende Vali Yardımcısı Aksalman, ÖSS'de dereceye giren 25 öğrenciye moral olması amacıyla eğitim yardımı adı altında para ödülü verdi. Uşaklı öğrencilerin bu yıl OKS ve ÖSS'de üstün bir başarı sergilediğini ifade eden Aksalman, valilik olarak aldıkları karar doğrultusunda öğrencilerin bu başarılarını ödüllendirmek istediklerini ifade etti. Uşak'ta ilk defa böyle bir ödül verildiğini, bu ödülleri başarılı öğrencileri kutlayarak motive etmek için dağıttıklarını belirten Aksalman, "Valilik olarak bundan sonra ÖSS'de üstün başarı gösteren öğrencilerimize para ödülü vermeyi kararlaştırdık. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ödül törenlerini gelecek yıl daha kapsamlı olarak yapacağız. Ayrıca ÖSS'de dereceye giren öğrencilerle birlikte branş öğretmenlerini de ödüllendireceğiz" dedi. 

Ege Bölgesi'nin eğitimde birinci ligde mücadele ettiğini ve Uşak'ın da bu ligde yarıştığını söyleyen Aksalman, "Ege Bölgesi özellikle bu yıl ÖSS'de elde ettiği başarıyla dikkat çekti. Ege Bölgesi eğitim alanında birinci ligde mücadele ediyor. Biz de bir Ege kenti olarak bu ligde şampiyon olmak istiyoruz. Bu yıl elde edilen başarının devamlılığı çok önemli. Hem coğrafi olarak hem de konum olarak eğitim alanında daha başarılı olmak zorundayız. İlimiz derslik ve eğitim açısından Türkiye ortalamasının üstünde yer almaktadır. Bu da daha başarılı olmak zorunda olduğumuzu ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 17:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tebriklerr IP: 68.54.149.xxx Tarih : 29.08.2006 03:11:46
tebrikler arkadaslarimiza odulu haketmisler ama bizim zamanimiazda niye yoktu yaww ne sans iste :)