5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Polis yabancı dil ve bilgisayar öğreniyor

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik yabancı dil ve bilgisayar kursu başlatıldı. 

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü, teşkilatta yabancı dil bilen personelin seviyesini iyileştirmek ve yabancı dil bilen personel sayısını arttırmak mamacıyla ile Özel Aylinim Yabancı Dil ve Bilgisayarlı Muhasebe Eğitim Merkezi (UDİL) ile anlaşmaya vardı. Hafta başında başlayan kursların süresiz olduğu öğrenilirken kurslara 30 personelin haftada üç gün devam ettiği bildirildi. 

İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Son yıllarda teknolojinin hızla gelişimi sonucunda bilginin eş anlamlı olarak farklı kültürlere ve toplumlar tarafından kullanılması gerçeği ortaya çıktı.Uluslar arası ilişkilerin gelişmesinde, bilimsel, kültürel ve sportif organizasyonlarda en etkili iletişim aracı ortak dil geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemini hissettirmektedir. 

İçinde bulunduğumuz çağın gereklerine uygun olarak kendisini sürekli yenileme ve geliştirme gayretinde olan Türk Polis Teşkilatı, gelişmiş yabancı ülke polis teşkilatları içerisine girme ve Avrupa Birliğine uyum sürecinde başarılı projeler üretmektedir. Türk polisi ayrıca uluslar arası görevlerde yer almakta ve yurt dışındaki seçkin üniversitelerde akademik-mesleki çalışmalarda bulunmaktadır. 

Tüm bu çalışmalar teşkilatımızda yabancı dil bilen personel ihtiyacını artırmaktadır. Bu doğrultuda, Emniyet Teşkilatı personelinin yabancı dil seviyesini geliştirmek ve yabancı dil bilen personel sayısını artırmak istiyoruz.Yaptığımız anlaşma ile Uşak Emniyet Müdürlüğü personeli ve Uluslar Arası Polis Birliği (IPA) üyelerine yönelik yabancı dil ve bilgisayar eğitimi verilmektedir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 13:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz_22 IP: 81.214.240.xxx Tarih : 29.11.2006 14:40:18
TABİKİ BİR POLİSİN YABANCI DİLİ VE BİLGİSAYARI OLMALI ÖNEMLİ BİRŞEY ÇOK GÜZEL BENCE AMA GEÇ KALINMIŞ OLABİLİR BİRAZ EGİTİMLERİ SIRASINDA VERİLEBİLSEYDİ DAHA YARARLI OLURDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM...