5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Tanıtım atağına geçeceğiz

Uşak Valisi Kayhan Kavas, bu yıl 75.'si düzenlenecek olan İzmir Uluslararası Enternasyonal Fuarı'na onur konuğu il olarak katılacak olunmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Hep birlikte istedik ve başardık. Kentimizi en iyi şekilde tanıtacağız" dedi.
Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı İsmail Karaman, Uşak'ın bu 1-10 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacak İzmir Uluslararası Enternasyonal Fuarı'nda onur konuğu il olarak katılacak olması nedeniyle valilik toplantı salonunda ortak bir basın açıklaması yaptı. Fuarda Uşak'ı tanıtıcı film, broşür ve kitapların sergileneceği bildirildiği toplantıda, tanıtım için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Aday olma aşamasında iyi bir strateji izlendiğini ve bu tanıtım şansını iyi değerlendireceklerini belirten Vali Kayhan Kavas, "İzmir Fuarı'nda bizimle birlikte onur konuğu il olmak için başvuru yapan Konya, Malatya, Çorum ve Muğla gibi iller de vardı. Biz Uşak olarak hep birlikte hareket edip istediğimizi elde ettik. Diğer aday iller bizden ekonomik olarak daha iyi durumda olmasına karşın, biz birlik ve beraberliğimizin karşılığını aldık. Aday olma aşamasında tek yürek tek ses olup aynı noktaya vurmasını bildik. İzmir Fuarı sadece Ege Bölgesi'ne değil tüm Türkiye'ye hitap eden bir organizasyon. Bu nedenle fuar bizim için iyi bir tanıtım fırsatı olacak. Uşak'ı fuarda nasıl daha iyi tanıtırız neler yapmalıyız diye oturup çalışacağız. İzmir'deki Uşaklılar'dan da destek isteyeceğiz. Kentimizin en büyük eksikliği olarak kabul ettiğimiz tanınmama eksikliğini bu fuarla birlikte giderme şansı bulacağız. Fuarda ilimizi tanıtıcı filmler, kitaplar, broşürler ve standlarda hangi tanıtım metaryellerini kullanacağımızı karar vereceğiz. Uşak fuardaki onur konuğu olma hakkıyla birlikte her alanda tanıtımda atağa geçerek çıtasını yükseltecektir" diye konuştu.
Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ise, Uşaklılar'ın gündeminde hiç olmayan bir konunun Vali Kayhan Kavas tarafından benimsetildiğini ifade ederek, "İzmir Fuarı bizim için büyük bir tanıtım şansıdır. En kısa içerisinde yapmamız gereken çalışmaları belirleyip, hazırlıklara başlayacağız. 1 Eylül'de başlayacak olan fuarın bizim kurtuluş günümüze de denk gelmesi bizi sevindirmiştir. Topyekün bir tanıtım atağına geçip bu konuda uzman kişilerle çalışacağız" diye konuştu.
UTSO Başkanı İsmail Karaman ise, "Asıl görev bundan sonra başlıyor. Kentimiz son birkaç yılda yaptığı atılımlarla adından söz ettirmeye başladı. Sanayi kenti olmamızın avantajını bugüne kadar kullanamadık. Bunun tek nedeni ise markalaşamama ve tanıtım eksikliğiydi. İzmir Fuarı ile birlikte başlayacak olan tanıtım atağı sanayicimizi kalkındıracaktır. Markalaşma konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Teşvikle birlikte artan yatırımların devam etmesi ve istihdamın arttırılması için bu fuarı iyi değerlendireceğiz. Tüm işadamlarımızla birlikte hareket edip yeni yatırımcıları ilimize çekmek için gayret göstereceğiz. Uşak dışındaki Uşaklı işadamlarımızla da bire bir görüşmeler yapıp destek isteyeceğiz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 16:56:25
Güncelleme :13 Mart 2006 Pazartesi 17:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?