5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Tarihih evde restorasyon çalışması

Uşak'ta, belediye tarafından yürütülen Yörük Evi'ndeki restorasyon çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığı bildirildi. 

Mülkiyeti Uşak Belediyesi'ne ait olan Karaağaç Mahallesi'ndeki tarihi Yörük Evi'nde 2005 yılı ağustos ayında başlayan restorasyon çalışmalarının birkaç ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Yaklaşık 250 bin YTL'ye mal olacak restorasyon çalışmaları sonunda tarihi yapı, kültür evi ya da misafirhane olarak kullanılacak. 

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından gönderilen ödenekle restorasyon çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Yörük Evi'nin 1998 yılında röleve ve restorasyon projeleri tamamlanarak, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay alınmıştı. Ancak daha sonra ihmal nedeniyle 7 yıl boyunca hiçbir çalışma yapılmadı ve tarihi yapı yıkılma noktasına geldi" dedi. 

Uşak'ta 200'e yakın tarihi eserin restore edilmeyi beklediğini belirten Apaydın, ''Uşak'ta şu an restore edilmeyi bekleyen 150 tescilli tarihi ev ve medrese var. Öncelikle restorasyonunu yapıp işletme ya da ziyarete açmak istediğimiz Yörük Evi ve Dokur Evi adlı iki güzel tarihi ev için çalışmalarımız sürüyor. Yörük Evi için Kültür Bakanlığı 250 bin YTL ödenek gönderdi. 

Bakanlıktan gelen paranın ardından restorasyon için ihale açtık. İhaleyi kazanan firma restorasyon çalışmalarına başladı. Birkaç ay içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Yörük Evi restorasyon işi yaklaşık 15 ay sürecek. Çalışmalar tamamlandığında burayı misafirhane ya da kadınların el işi yapabileceği kültür evi yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 12:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?