5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Taşınmak için ek müddet verilmiyor

Uşak'ta, uzun süredir gündemde olan şehir içerisindeki dericilerin Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınma işlemi sıkıntılı başladı.

İl Mahalli Çevre Kurulu üyelerinin son ihtarıyla dün sabah saatlerinde başlayan taşınma problemi çözülemiyor. Şehir içerisindeki deri fabrikası, boyahane, yün yıkama ve sabun yağı imalathanelerinin bulunduğu bölgeye giden kurul üyeleri, taşınma konusunda işletmeleri son kez uyardı. Akşam saatlerinde biraraya gelen yaklaşık 30 derici, önce Vali Kayhan Kavas ardandan da Çevre ve Orman Müdürü Ramazan Toker ve AK Parti İl Başkanı Recep Gümüş'ü ziyaret ederek taşınma konusunda süre istedi. Ellerindeki mamulleri işleyinceye kadar süre istediklerini ve daha sonra kendi istekleriyle taşınacaklarını söyleyen dericiler, ellerindeki anahtarları göstererek, "Bize nisan sonuna kadar süre versinler biz anahtarları kendimiz teslim edeceğiz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Recep Gümüş ise, bu konuyla ilgili taviz verilmeyeceğini ve çözüm için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, "Bu sorunu başbakana ve ilgili tüm bakanlıklara taşıdım. AB uyum yasaları çerçevesinde bundan sonra gelişi güzel çevreyi kirleterek faaliyet yapmak yok. Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmak için faaliyeti bulunanlara belli bir süre veriliyor. Ancak iyi niyet göstermeyenlere süre tanınmayacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 12:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut Gören IP: 85.103.232.xxx Tarih : 4.01.2006 00:27:35
Süre daha önce verilmişti.Taşınma pahalı olduğu için yapılamadı.Fakat insan sağlığı bunun yanında çok mu ucuz.İzmirdeki Üniversite hastanelerinde Uşaklı hasta sayısının fazlalığını bilen yok.İnsaf artık.Şehirden bir an önce gitmeleri çok isabetli bir karardır.Ellerindeki mamul taşınınca işlenemez mi?