5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Termal turizm

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Şerif Arıtürk, daha önce "termal turizm alanı" ilan edilen Hamam Boğazı bölgesinin turizme açılması için altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını söyledi.

Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Arıtürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal turizm alanı ilan edilen ve Frigya bölgesi içindeki Uşak'ın önemli kaplıcalara sahip olduğunu belirtti. Arıtürk, bölgenin kalkınması için turizmin büyük önem taşıdığını söyleyerek, "Türkiye'de bakanlığımızın yaptığı araştırmaya göre 3 bin 600 termal bölge var. Bu termal bölgelerin en yoğun olduğu yer Frigya bölgesidir. Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal turizmi geliştirmek amacıyla bu bölgeyi termal turizm alanı ilan etmişti. Frigya bölgesi içinde Eskişehir, Ankara, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illeri bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Manisa'nın Kula İlçesi de bu bölgeye dahil edildi. Bu bölgede termal turizm geliştirilip kaplıcalar değerlendirilecek. Ayrıca Frigya bölgesinde bölgesel havaalanı kurulması için çalışmalar da devam ediyor. Havaalanının Kütahya'nın Altıntaş Beldesi'nde kurulması planlanıyor. Biz bu gelişmelerden faydalanmak için Hamam Boğazı'nı turizme açacağız" şeklinde konuştu.

Hamam Boğazı'nda jeolojik etüt çalışmalarını tamamladıklarını ve imar planlarının hazırlanmasından sonra ihaleye çıkacaklarını ifade eden Şerif Arıtürk, "Şu anda Hamam Boğazı termal alanı altyapısı tamamlanmadığı için işletmeye açılmış değil. Öncelikle bölgenin haritalarını ihaleyle yaptık. Bunun ardından Jeolojik Etüt Raporu ihalesine çıktık ve şu anda rapor Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından onaylandı. Raporun onaylanmasının ardından mevzii imar planı için ihaleye çıkacağız. Bunun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda mühendis ekip gerekli incelemesini yaparak 1/25000 ölçekli imar planını hazırlıyor. Bu imar planın tamamlanmasının ardından bakanlığımız 15 gün sonra ihale açacak. Yerli ve yabancı yatırımcılara ücretsiz yer tahsisi yapılacak. Hamam Boğazı'nda biz en fazla 7 tesis kurulmasını istiyoruz. Bu tesisler, 5 yıldızlı konaklama tesisleri olacak" dedi.

Hamam Boğazı'nda günlük 7-8 bin kişiye yetecek kadar sıcak su bulunduğunun da altını çizen Arıtürk, "Şu anda termal turizmden en iyi faydalanan bölge Afyonkarahisar. Biz Hamam Boğazı'nı turizme kazandırdığımızda Afyonkarahisar'daki tesislerden de faydalanabiliriz. Banaz Belediyesi'nin buradan çıkan sıcak suyla ilçenin ısınmasında kullanılması talebi vardır. Buradaki sıcak su ihtiyacı karşılar ve fazla gelirse Banaz'a su verebiliriz. Banaz Belediyesi jeotermal için gerekli altyapı çalışmalarını hazırlasın. Burada günlük 7-8 bin kişinin kullanabileceği kapasitede sıcak su var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 12:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?