5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Ulu Önder Atatürk törenlerle anıldı

Atatürk, ölümünün 68. yıldönümünde Uşak'ta düzenlenen törenlerle anıldı. 

Saat 08.50'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayan anma programı, saat 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesiyle başladı. Atatürk Anıtı önündeki törenlere Uşak Valisi Kayhan Kavas, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ruhi Candan, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Uşak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nejdet Pınar, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ve Prof. Dr. Adnan Şişman, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 

Törende ayrıca "Avrupa Birliği Gençlik Eğitim Programları" projesi çerçevesinde Uşak'a Romanya, Litvanya ve Estonya'dan gelen 23 öğrenci de Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu sonrası Vali Kavas, konuk öğrencilerin yanına giderek, kendilerine gösterdikleri saygıdan dolayı teşekkür etti. Çelenk koyma töreninin ardından Orhan Dengiz Anadolu Lisesi salonunda anma töreni düzenlendi. Törende İl Jandarma ve Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan Atatürk'ün hayatı ve kişiliği konulu konuşma ve slayt gösterisi yapıldı. 

Anma töreni Atatürk Oratoryosu, şiir, müzik, dramatize ve sinevizyon gösterilerinin ardından Onuncu Yıl Marşı ile sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 14:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?