5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Ulubey Belediyesi'nden turizme destek

Ulubey Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı, dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonları ile Blaundos Antik Kenti'nin, turizme kazandırılması gereken önemli iki değer olduğunu söyledi. 

Ulubey Kanyonları ile Blaundos Antik Kenti'nin tarihte çok büyük önemi olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı, Blaundos ve kanyonların turizme kazandırılması gereken önemli iki değer olduğunu ve bu iki değerin turizme kazandırılması halinde ilçe ekonomisini de ayağa kaldıracağını belirtti. Kanyonların turizme açılabilmesi için içerisinden geçen derenin temizlenmesi gerektiğini de söyleyen Başkan Buğdaylı, "Uşak'taki dericilerin neden olduğu kirlilik en büyük sorunumuz. Dericilerin Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmaya başlamasıyla kanyonların dibinden geçen dere biraz olsun temizlendi. Hedefimiz 2006 sonuna kadar deredeki kirli suyun tamamen temiz akmasını sağlamaktır" dedi. 

ABD'deki Arizona Kanyonu'ndan sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonları ile tarihi Blaundos Kenti'nin Türk turizmine önemli katkı sağlayacağını da düşündüklerini ifade eden Başkan Buğdaylı, "Ulubey'de jeolojik yapının özelliğinden dolayı kanyonlar bulunmaktadır. Kanyonlar 100-500 metre genişliğe, 135-170 metre derinliğe ve 75 kilometre uzunluğuna sahip. Bu kanyonlar dünyanın ikinci büyük kanyonudur. Ayrıca yine Ulubey'in Sülümenli Köyü sınırları içinde Blaundos Antik Kenti'de bulunmaktadır. Kanyonlarla antik kentin tanıtımı ve turizme kazandırılması için sürekli çalışmalar yapılıyor. Bu yılda ilk olarak festival düzenlendi. Ulubey Kanyonları'nın ve Blaundos Antik Kenti'nin ders kitaplarında yer alması için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulunduk. Avrupa'da bu tür doğal zenginlikler ve tarihi yapılar ders olarak işlenmektedir. Bu nedenle Ulubey Kanyonları ile Blaundos Antik Kenti'nin ders kitaplarında yer almasını istiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 15:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ertaş IP: 85.96.138.xxx Tarih : 28.07.2006 19:36:41
yıllarca yerel yönetimlerin Ulubey kanyonu ile ilgili hiç çalışma yapmaması çok düşündürücü.Yıllar boşa geçmiş gitmiş.Umarız bundan sonra yeterli çaba gösterilir.Çalışanlara destek vermek geleceğe yapılacak en iyi yatırım olacaktır. ULUBEYLİNİN/UŞAKLININ EN BÜYÜK GÖREVİDİR ULUBEY KANYONUNU TANITMAK.Gündeme getirenlere ne mutlu..