5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Üniversite öğrencilerine seminer

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ile Uşak Yabancı Dil Merkezi (UDİL) işbirliğiyle, Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik iş hayatı, özel sektör ve yabancı dilin önemi konulu bir seminer düzenlendi. 

Konferansta UTSO Halkla İlişkiler Yöneticisi Yüksek Endüstri Mühendisi Utku Yumuşak ve UDİL Zümre Başkanı Fırat Ertosun öğrencilere, çalışma hayatına atılmadan önce yapması gereken hazırlıklar, özgeçmiş hazırlama, özgeçmiş hakkında ayrıntılı bilgiler, işe başvurma esnasında neler yapılması gerektiği, özel sektörün yeni mezunlardan neler beklediği, yabancı dilin önemi ve yabancı dile nasıl ulaşılabileceği konuları hakkında bilgi verdi. 

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı ve özel sektördeki yeni gelişmelerden haberdar edilmesi, şirketlerin aradığı kriterler doğrultusunda gençlerin kendisini hazırlaması gerektiğini ifade eden UTSO Halkla İlişkiler Yöneticisi Yüksek Endüstri Mühendisi Utku Yumuşak, "Üniversitemizin marka haline gelmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu konuda öncelikli görev iyi donanımlı öğrenciler yetiştirmektir. Üniversitedeki eğitim kalitemiz ortada. Birçok üniversitenin önündeyiz ancak iyi donanım sadece eğitimle olmuyor. Öğrencilerimizi yarına hazırlanması için bizlere de görev düşüyor. Amacımız öğrencilerimizi mezuniyet öncesi neler yapması gerekliliği hakkında bilgilendirerek tam donanımlı şekilde piyasada yer almalarını sağlamak. Özellikle yabancı dil konusunda öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi lazım. Bizler bu seminerle bunun ilk adımlarını atmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

UDİL Dil Merkezi Zümre Başkanı Ertosun ise, "Ülkemizde artık tek değil birkaç yabancı dil soruluyor. Bilgisayar bilgisi sadece Windows ile sınırlı değil artık. Yabancı dilde yabancı konuşmacılarla verilen eğitimler sağlanmalı. İyi bir gramer eğitiminin yanında konuşma yeteneğine tam anlamıyla sahip olabilmek için yabancı öğretmen destekli konuşma kulübü aktivitemiz başladı. Tüm öğrencilerimiz bekliyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 14:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?