5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

'Uşak müzesi skandalı'nın davası başladı

Uşak Arkeoloji Müzesinde sergilenen Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından olan Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesine ilişkin davanın ikinci duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.


Uşak E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan davanın zanlılar, sabah 09.30'da ring aracıyla Uşak Adliyesine getirilerek geniş güvenlik önlemleri arasında adliyenin arka kapısından içeri alındı.

Aralarında eski Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun da bulunduğu tutuklu sanıklar Mehmet Polat, Halil Eker, Fuat Ergün, Fehmi İşler, Ahmet Düzyer, Uğuz Sağlan, Suat Yenmez ile tutuksuz yargılanan Bülent Yücel ve İsmail Bilgin Uşak Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Davanın ilk duruşması 7 Eylül 2006'da yine Uşak Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü.

Savcı, tutuklu sanıklar hakkında “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet” ve “zimmet” suçlarını işledikleri iddiasıyla 25'er yıl, tutuksuz yargılanan polis memuru Bülent Yücel ve İsmail Bilgin'in “suçu bildikleri ve öğrendikleri halde yetkili mercilere bildirmedikleri” iddiasıyla 1 ile 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.


a.a
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 11:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 195.93.60.xxx Tarih : 12.11.2006 16:08:19
devlet tarihine hayinlik edenlere 25 yil degil ömürboyu iceri atsinlar..