5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Uşak polisinden operasyon

Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri son 4 gün içerisinde yaptıkları toplam 7 operasyonda çeşitli suçlara karışan ve hakkında yakalama emri bulunan 20 kişiyi gözaltına aldı. 

Uşak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, son 4 gün içerisinde daha önce silahla adam yaralama, hırsızlık, fuhuş, kasten adam öldürmek ve çeşitli suçlardan aranan toplam 20 kişi düzenlenen operasyonlar sonucu gözaltına alındı. Uşak İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, halkın huzuru ve güvenliğini temin etmek amacıyla bu tür operasyonların devam edeceğini belirtti. 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ilk operasyonu Banaz İlçesi'nde S.A. (20) adlı şahsı silahla yaralayan 4 şahsı yakalamak için düzenledi. Operasyonda S.A. adlı şahsı silahla yaralayan İ.D. (28), A.D. (20), M.O. (29) ve B.B. (28) adlı şahıslar olayda kullandıkları silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar daha sonra çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Aynı olayla ilgili olarak daha sonra silahla yaralanan S.A'nın yakınları misilleme yapmak amacıyla mahkemece serbest bırakılan şahısların iş yerine silahlı baskın yaptı. Misilleme olayına karışan H.A. (42) ve V.M. (32) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Öte yandan aynı olaylara karıştıkları iddia edilen ve silah teşhiriyle tehdit suçlarını işleyen M.O. (29) ile İ.D'de (28) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken S.A. (33) serbest bırakıldı. 

İkinci operasyon ise, il merkezinde fuhuş için kadın temin etmek ve kadın satmak suçunu işledikleri iddia edilen bir şebekeye yönelik olarak düzenlendi. Dün sabah saatlerinde Asayiş Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda M.S. (30), Y.K. (30), Y.A. (26), N.Ş. (34), K.K. (19) ve B.Y. (26) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Yapılan sorgulamanın ardından 5 şüpheli karakoldan serbest bırakılırken fuhuş olayıyla ilgili olarak adliyeye sevk edilen B.Y. (26) isimli şüpheli de mahkemece serbest bırakıldı. 

Önceki gün il merkezinde şüphe üzerine durdurulan aracın içerisinde bulunan 4 hırsız zanlısından 3'ü yakalanmıştı. Zanlılardan Ü.G. (19) isimli şahsın sahte nüfus cüzdanı kullandığı, gerçek adının M.A. (21) olduğu ve Elazığ ilinden asker firarisi olarak arandığı, C.G. (40) isimli şüphelinin de Adana ilinden dolandırıcılık suçundan arandığı tespit edilirken, 3. şüpheli E.E. (17) ile birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Bir başka operasyonda ise polis, daha önce aralarındaki eski bir husumet nedeniyle A.P. (28) isimli şahsı silahla yaralayan U.G. (29) ve S.U. (25) isimli 2 şahsı Banaz İlçesi'nde yakalayarak gözaltına aldı. Şahıslar daha sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Son olarak dün öğle saatlerinde Ünalan Mahallesi'nde bir evde, şüpheli bir şahsın saklandığı yolundaki bir ihbarı değerlendiren polis, Eskişehir'de kasten adam öldürmek suçundan 20 yıl 10 ay 2 gün ağır hapis cezasına çarptırılan ancak 2 ay 11 gün önce Eskişehir Cezaevi'nden firar eden B.Ü. (35) adlı cezaevi firarisini yakalayarak gözaltına aldı. B.Ü, cezaevi firarisi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, Uşak E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2006 Cumartesi 16:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?