5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Uşak yangınla mücadeleye hazır

Uşak Orman İşletme Müdürü Ahmet Ersoy, 1 Haziran itibariyle başlayan yangın sezonuna hazır olduklarını söyledi. 

Uşak Orman İşletme Müdürlüğü, 1 Haziran'dan itibaren 11 yangın gözetleme kulesi, 6 arazöz, 2 iş makinesi, 14 kişiden oluşan ilk müdahale ekibi ve 96 işçi ile yangınla mücadele hazırlıklarını tamamladı. 

Yangın sezonuyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdürü Ahmet Ersoy, "2006 yangın sezonuna yukarıdaki hazırlıkların yanı sıra tüm kamu kuruluşları ve özel sektörle irtibata geçip iş makineleri konusunda da mutabakata vardık. Denizli Bölge Müdürlüğü'nde de bir helikopter hazır bekletiliyor. Geçen yıl biri yapay olmak üzere 5 tane de yangın göleti oluşturduk. Bu göletlerden yangın esnasında helikopterlerin su almasını sağlıyoruz. Ayrıca orman köylerimizdeki vatandaşlarımıza yönelik yangın eğitimi de veriyoruz. Geçen yıl yangın sezonunda 17 yangında toplam 4 hektarlık alan yandı. Bu yıl ise geride kalan 13 günde 3 yangında 5 hektarlık alan yandı. Uşak birinci dereceden yangına hassas bölgeler arasında bulunuyor. Uşak'ın yüzölçümünün yüzde 39.4'ü ormanlık alan ve toplam 220 bin hektar ormanlık alana sahibiz. Vatandaşlarımızdan orman yangınları konusunda daha hassas olmalarını istiyoruz. Çünkü sadece bizim aldığımız tedbirler yeterli olmayacaktır. Halkımızda duyarlı davranırsa orman yangınlarını karşı etkin bir mücadele yürütebiliriz" dedi. 

Geçen dönem orman içerisinde yaptıkları faaliyetleri de anlatan Ersoy, "Yaptığımız gençleştirme ve kesimler sonucu orman köylümüze 2 milyon 500 bin YTL gelir sağlayıp yaklaşık bin 200 kişiye istihdam sağladık. 50 bin metre küp endüstriyel odun ve 15 bin ton yakacak odun temin edip 680 bin YTL kar sağladık. 2006 yılı sonunda ise bir milyon 250 bin YTL kar hedefliyoruz. Bütün bunların yanı sıra ağaçlandırma ve çamkese böceği mücadelemizde sürüyor" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 17:46:09
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 17:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?