5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Uşaklı gazeteciler çocuk dostu oluyor

Uşak'ta Vali Kayhan Kavas'ın organize ettiği ve 3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen "Çocuk Hakları Haberciliği" seminerine katılan Uşaklı gazeteciler, seminer sonrası "Çocuk Dostu Medya Projesini" geliştirmek için bir araya geldi. 

Kendi içlerinde oluşturdukları bir grupla çalışmalarına başlayan Uşaklı gazeteciler, çocuk hakları, çocuğa yönelik haber ve benzeri konularda hazırladıkları proje taslağını Vali Kayhan Kavas'a bir toplantıyla sundu. Uşak Olay Gazetesi, Uşak'ta Yeni Gün Gazetesi, Yeni Asır, Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı muhabirleri ile Proje Danışmanı Ahmet Tufan Güven ve Öz Ege TV temsilcilerinden oluşan grup, Çocuk Dostu Kent Projesi'nin yanı sıra Türkiye'de bir ilk olan "Çocuk Dostu Medya" projesini geliştirerek uygulamaya koymak için Vali Kavas'tan destek istedi. 

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak'ta gazetecilerin mesleki dayanışma ve ahlak içerisinde böyle bir projeye imza atmak ve uygulamak için bir araya gelmelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Gazetecilerin göstermiş oldukları duyarlılık ve bu konu üzerinde çalışmak istemeleri beni çok duygulandırdı. Çocuk Dostu İl Projesi konusunda çalışmalarımız sürerken basından bu konuyu destekleyen haberler almak ve onları yanımızda görmek bizi sevindirdi. Gazeteci arkadaşlarımızın yapmak istedikleri ve bana sundukları taslak gayet özenle hazırlanmış ve içinde bugüne kadar hiç göze batmamış es geçilmiş konulardan oluşmakta. Ben bu çalışma ve sonrasında projenin her zaman destekçisi olmaya hazırım" şeklinde konuştu. 

Hazırlanacak olan Çocuk Dostu Medya Projesi kapsamında "Suça itilmiş ve madde bağımlısı çocukların kazanılması" gibi çalışmaların yanı sıra, farkında olmadan çocuğu olumsuz etkileyecek haber yapmama, çocuğun bilgisine başvurmadan ve medyatik yayınlarda resimsel olarak çocuğun deşifre edilmemesi, duygusal sömürüde kullanılmaması, haber içeriğinde çocuğun afişe olmaması ve itham edilememesi gibi konularda duyarlılık gösterilmesini işleyecek olan gazeteciler, haberlerinde toplumu bilgilendirecek çalışmalar da yapacak.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 17:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?