5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Uşakspor'da belirsizlik sürüyor

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde mücadele eden Uşakspor'da belirsizlik sürüyor. Dün akşam saatlerinde Vali Kayhan Kavas başkanlığında yapılan toplantıdan da sonuç çıkmadı. 

Uşakspor'da kulüp başkanı Asım Kalelioğlu'nun görevinden istifa etmesinin ardından takımın geleceği ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Vali Kayhan Kavas başkanlığındaki toplantıda yönetimin maddi destek talebi sonuç vermedi.
Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli ve Uşakspor Başkanı Mehmet Uzun ve yöneticilerin katıldığı toplantıda amaç, Uşakspor'a acil yardım çağrısı yaparak gerekli olan paranın sağlanmasıydı. Ancak toplantıya çağrılan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Genç İşadamları Derneği ve Uşak Sanayici İş Adamları Derneği gibi işadamlarının örgütlendiği sivil kuruluşları toplantıya katılmadı. 

Uşak Valisi Kayhan Kavas Uşakspor'a gerekli olan yardım ve desteğin sağlanabilmesi için biraya geldiklerini ve bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek "Uşakspor'a destek olunması çağrısı yaparak burada bir araya gelip ihtiyaç duyulan paranın sağlanabilmesiydi. Ancak, davet ettiğimiz bir çok işadamı aramıza katılmadı. Bu üzücü bir durum" şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, "Biz, bugüne kadar Uşakspor'a sürekli destek olduk. Bundan sonra da daha önce verdiğimiz destekler oranında elimizden geleni yapacağız. Ancak bunun için hedefin Süper Lig olmasını istiyoruz" dedi. 

Uşakpor'un bugüne kadar hep yalnız bırakıldığını ve hala iyi bir destek alamadığını belirten Uşakspor Kulübü Başkanı Mehmet Uzun, "Bizim iç ve dış transferlerimizi gerçekleştirerek önümüzdeki sezona hazırlanabilmemiz için 500 bin YTL'ye ihtiyacımız var. Ancak, destek olmaları için toplantıya çağırdığımız bir çok işadamımız ve kuruluşlar gelmeyerek tavırlarını gösterdiler. Uşakspor, yine yalnız kaldı. Bizim şu anda kasamızda paramız yok. Aksine 500 bin YTL Uşakspor Kulübü'nün kendi borçları ve ayrıca eski başkan Asım Kalelioğlu'na 600 bin YTL olmak üzere toplam 1 milyon 100 bin YTL borcu vardır. Biz, bu borçları bir şekilde stat hasılatı, reklam ve diğer gelirlerden ödeyebiliriz. Ancak, şu anda acil olarak transfer yapabilmemiz için paraya ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. 

Eski başkan Asım Kalelioğlu'nun yeniden başkanlığına geri döneceği ve belirli bir süre bekledikten sonra yeniden kulübün başına geçeceği söylentilerine cevap veren Mehmet Uzun, Asım Kalelioğlu'nun böyle bir düşüncesi olup olmadığını bilmediğini ifade ederek, "Uşakspor'un şu anki başkanı benim. Bunun dışında herhangi bir durum söz konusu değildir. Ama Asım Kalelioğlu'nun böyle bir düşüncesi vardır ya da yoktur bilemem. Bu konu tamamen kendi inisiyatifindedir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 17:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan karslı IP: 81.213.75.xxx Tarih : 10.06.2006 20:01:54
SESLİ BAŞKAN UŞAK ŞAMPİYON TİCARİ BAŞARILARI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAKİ BAŞARILARINI ALKIŞLADIĞIMIZ SAYIN HAZIM SESLİ'NİN UŞAKSPOR BAŞKANLIĞINI DESTEKLİYORUZ. ASIM BAŞKAN'DAN DA KLÜPTEKİ ALACAKLARINI HİBE EDEREK HEM GERÇEK UŞAKSPOR'LULUĞUNU BİRKEZ DAHA GÖSTERMESİNİ HEMDE YENİ YÖNETİMİN ÖNÜNÜ AÇMASINI BEKLİYORUZ.