5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

UTSO'dan eğitim semineri

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğiyle "KOBİ Eğitim Projesi" kapsamında, "Ekonomideki Krizlerin Nedenleri, Korunma Yöntemleri, Sonuçları ve Basel II Uygulamaları" konulu eğitim semineri düzenlendi. 

UTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerinde konuşan UTSO Başkanı İsmail Karaman, "2001 krizi, KOBİ'lerin ekonomik krizlere yönelik tedbirler alması gerektiği gerçeğini ortaya koydu. 

Kriz döneminde ilimizdeki birçok sanayici ve işadamı fabrikalarını kapattı ya da tek vardiyaya düşürdü. Daha sonra Teşvik Yasası ile Uşak'taki işletmeler tekrar canlanmaya başladı ve yeni yatırımlar oluştu. 

Eski krizlerden ders çıkartarak oluşabilecek ekonomik krizlerden korunmanın yöntemlerini öğrenmeliyiz. Basel uygulamasıyla, bugüne kadar bankalar ve müşteri arasındaki hatır gönül işi artık sona ermiştir.

Sanayileşme yolunda faaliyet gösteren KOBİ'ler ihtiyaçları doğrultusunda finans, kurumsallaşma, dış ticaret, ve benzeri konularda 
bilgilendirmek amacıyla, üniversite, reel sektör ve bankacılık sektörü temsilcilerimiz biraraya gelerek sektörlerarası bağların sıkılaşmasını sağlayan 'KOBİ Eğitim Projesi'ni gerçekleştirilecektir. UTSO olarak biz eğitim ve benzeri faaliyetlerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz" dedi. 

Eğitim seminerine konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KOBİ Danışma Birimi Danışmanı Doç. Dr. Şevket Sayılgan, KOBİ Eğitim Projesi kapsamında sanayileşme yolunda atılım yapan illerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik eğitim seminerleri düzenlediklerini söyledi. 

Sayılgan, proje kapsamında daha önce Edirne, Balıkesir, Malatya, Tokat ve Afyonkarahisar'da proje kapsamında eğitim verdiklerini belirtti. 

Şevket Sayılgan, daha sonra risk yönetimi kavramı ve gelişimi, temel riskler ve politikalar, risk yönetimi unsurları, araçları ve beklentiler, ekonomideki krizlerin nedenleri ve korunma yöntemleri, kriz öncü göstergeleri, izlenmesi gereken göstergeler ve dikkat edilmesi gereken noktalar, Basel II ve reel sektöre etkileri, Basel II ve şirketlerin yapması gereken hazırlık ve uyum çalışmaları gibi konular hakkında katılımcılara bilgi verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 17:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?