5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Vali'den KÖYDES değerlendirmesi

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) projesi kapsamında 2006 yılı içerisinde yürütülen çalışmaları değerlendirdi. 

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda meclis üyelerine ve basın mensuplarına KÖYDES projeleri hakkında bir sunum yapan Kavas, 196 projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. KÖYDES için ayrılan 17 milyon YTL'lik ödeneğe karşılık 196 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Vali Kavas, yüzde 30 tasarruf sağlayarak 32 adet ek projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi. 

KÖYDES projelerinin uygulanmasında Uşak'ın Türkiye genelinde en başarılı iller arasında yer aldığını ifade eden Kayhan Kavas, "Kör kuruşun dahi hesabını yaparak yüzde 30 tasarruf sağladık. Bu sayede 32 adet ek proje daha uygulama kapsamına alındı. Bize ayrılan 17 milyon YTL'lik ödeneğin 14 milyon YTL'si geldi. Geriye kalan 3 milyon YTL'yi de ay sonuna kadar alacağız. KÖYDES kapsamında 139 köy yolu ve 51 içme suyu olmak üzere 196 proje vardı. 139 köy yolu projesinden 13 tanesi henüz bitirilemedi. Eşme ilçemizde bulunan bu projelerle ilgili çalışma devam ediyor. 

51 içme suyu projesinden de 50 tanesini tamamladık bir proje ile ilgili çalışma devam ediyor. Bizim için en büyük sıkıntı içme suyu olmayan bazı köylerde yaptığımız sondaj çalışmalarından su bulamamamız. Bu konudaki sıkıntımızda Eşme ilçemizdeki 4,5 köyde var. Bu köylerimizde yeniden sondaj çalışmaları yapacağız. Sondaj çalışmalarından sonuç alırsak içme suyu problemini çözmüş olacağız" dedi. 

Uşak İl genelinde 2007 yılı sonu itibariyle asfaltsız köy yolu ve sağlıklı içme suyu olmayan hiçbir köyün kalmayacağını da ifade eden Vali Kayhan Kavas, "Şuanda içme suyu olmayan köyümüz bulunmuyor. Ancak bazı köylerimizde içme suları ya yetersiz yada istenilen standartlarda değil. KÖYDES ile nu sorunları kökten çözümlenmiş olacak. 

Yol ve su gibi temel sorunları çözdükten sonra köylerimizde kanalizasyon, peyzaj ve köy meydanı gibi projelere önem vereceğiz. Bu konuda da bazı köylerimizde çalışmalar başlatıldı. AB yolunda Türkiye'nin bu konuda ülke genelinde ciddi sorunları var. Uşak olarak biz bu sorunları en kısa sürede çözmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz kentlerde olan tüm yatırımların köylerimizde de olmasını istiyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 17:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer gôrgùulu IP: 81.250.84.xxx Tarih : 29.12.2006 13:17:01
herkeze selam olsun sayin valimizin çalismalariyla gurur duyuyoruz valimiz kôy kent porojesine çok fazla ônem semiski usagin kaç yildir bitirlemeyn kos koca nuri seker cadesini unutmus olmali sayin basbakanimizin da usak ziyaretinde usaga bu cadeden girmesini isterdim 2 yil ônce trafik arkasi usak girisi sagina atilan asvalt solu hala atilmadi valimiz bu yolu kullanmamis her halde saygilar