5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Vali'den KÖYDES incelemesi

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında başlatılan yol, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi. 

KÖYDES Projesi kapsamında merkeze bağlı Bozkurt Köyü ile Banaz İlçesi'ne bağlı köylerde bitirilen ve halen yapımı devam eden içme suyu, stabilize yol ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kayhan Kavas, 196 projeden 121'ini tamamladıklarını söyledi. 2007 yılı sonuna kadar içme suyu, yolu ve kanalizasyonu bulunmayan köy kalmayacağını belirten Vali Kavas, "Bugün itibariyle içme suyu bulunmayan köyümüz yok. Bazı mezralarımızda su sorunumuz var. 

Bunları çözmek için çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu için yürütülen çalışmalarda, bazı bölgelerde açtığımız kuyuların suyu içime elverişsiz olduğu için kapatılıyor. Bu da çalışmalarımızın hızını kesiyor. Ancak biz yorulmadan yeni kuyular açmaya devam ediyoruz. İçme suyu problemi bitinceye kadar da kuyu açmayı ısrarlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi. 

2006 yılında KÖYDES Projeleri için yaklaşık 17 milyon YTL kaynak ayırdıklarını ve bu kaynağı da tasarruflu bir şekilde kullanarak proje sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Kayhan Kavas, "Bu kaynak elimize bir anda geçmediği için gelen ödenek kadar çalışma yapabiliyoruz. Şu anda 196 projeden 121 tanesini bitirdik. Geriye kalan 75 projeyi de bitirmek için hızlı bir şekilde çalışıyoruz. 75 projenin de yüzde 35'i tamamlandı. Ayırdığımız kaynakları tasarruflu bir şekilde kullanıp ek projeler yapmayı planlıyoruz. Böylece köylerimize hizmet götürmede hedefi aşmış olacağız. Banaz İlçesi'nde 62 kilometre yol yaptık.

 9 ayrı içme suyu projesinden 5 tanesini bitirdik, 3 tanesinde çalışmalar devam ediyor. Bir proje ise, açılan kuyunun suyu içmeye elverişsiz olduğu için iptal edildi. Köylerimizin su ve yol sorununu çözüme kavuşturduktan sonra kanalizasyon ve köy meydanı düzenlemelerine geçeceğiz. Altyapı sorunu biten köylerimizin şirin ve temiz görünmesi de bizim için önemli. Bu doğrultuda her köye bir köy meydanı ve bir park yapmayı planlıyoruz. Bu projemiz de halkımızla aramızdaki ilişkileri güçlendirecektir" diye konuştu. 

Geziye, İl Genel Meclisi üyeleri ve AK Parti İl Başkanı Ali Işık da katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 13:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?