5
Mayıs
2024
Pazar
UŞAK

Yeni eğitim-öğretim dönemi başladı

Uşak'ta, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir tören düzenlendi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenlerle yeni eğitim-öğretim yılı kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda devam etti. 3 aylık tatilin ardından Uşak'ta 55 bin 651 öğrenci ve 2 bin 844 öğretmen ders başı yaptı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, "Bu yıl ilköğretimde 42 bin 307 ve ortaöğretimde 13 bin 344 öğrenci olmak üzere toplam 55 bin 651 öğrenci ve 2 bin 844 öğretmenle eğitime başlıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilköğretim okullarımızda okuyan öğrencilerimizin kitapları ücretsiz olarak dağıtılacak. Yine bu yıl liselerde de kitaplar ücretsiz olarak dağıtılacak. Okullar ilim ve irfan yuvalarıdır. Öğrencilerimiz buralardan ne kadar çok yararlanabilirlerse kendi yararlarına olacaktır. Uşak'ta şu anda ciddi anlamda öğretmen ve derslik sıkıntımız bulunmuyor. En büyük hedefimiz bilgi çağını yakalamak ve okullarımızın tamamında bilişim sınıfları oluşturmaktır. Ayrıca bu sezon okullarımızın kendilerine ait web siteleri olmasını sağlayacağız. Bu sayede okullarla ilgili bilgiler daha kolay ulaşılabilecek ve bilgisayar teknolojisi her okulumuzda sağlanmış olacak. Bütün öğrencilerimize başarılı bir yıl geçirmelerini dileyerek, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Uşak Valisi Kayhan Kavas ise konuşmasında, "Uşak eğitim öğretimde fiziki şartlar göze alındığında Türkiye ortalamasının üzerindedir. Yine ilimizdeki eğitim-öğretim Türkiye standartlarının çok üstündedir. Bunu öğrencilerimizin OKS ve ÖSS'de gösterdiği başarılarla da kanıtladık. Hedefimiz bu başarı çıtamızı koruyarak geliştirmektir" diye konuştu. 

İlköğretim Haftası kutlama törenlerine Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 16:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?