5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

2006'da 108 derslik yapılacak

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, il genelinde 240 dersliğe ihtiyaç olduğunu ve güçlendirme çalışmaları devam eden 6 deprem okulunun da tamamlanmasıyla derslik sıkıntısının biteceğini de belirterek, "Şu anda 20 okulda ikili eğitim veriyoruz" dedi.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Düzgün, yaptığı açıklamada, ilköğretimde 1510, ortaöğretimde 583 ve okul öncesi eğitimde 140 mevcut derslik bulunduğunu belirterek, 2006 yılı sonuna kadar 12 milyon 498 bin 821 YTL tutarında ek dersliği tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Öğrenci başına düşen derslik ortalamasında Türkiye genelinin çok üzerinde olduklarını ifade eden Recep Düzgün, "Mevcut yapıya göre ilköğretimde derslik başına 20, ortaöğretimde 29 ve anaokulunda 23 öğrenci düşüyor. Bu rakamlar Türkiye ortalaması göz önüne alındığında çok iyi durumdayız. Şu anda 17 ilköğretim ve 3 lisede ikili eğitim veriyoruz. Önümüzdeki 3 yılda planladığımız ek binaları inşa edebilirsek ikili eğitimden kurtulacağız.

Milli eğitim olarak bu yıl sonuna kadar 108 derslik okul ve ek bina yapmayı planladık. Hayırsever vatandaşlarımız da okul yaptırmayı sürdürürse derslik sıkıntımız sona erecek. İlimizde eğitime destek veren hayırsever sayısı bizi sevindiriyor. Sadece okul ve ek bina değil öğrencilerimize de ciddi destekler sağlanıyor. Uşak eğitim alanında birçok ilden iyi durumdadır. ÖSS ve diğer sınavlarda başarı oranlarımız yüzde 75'in üzerindedir.

AB eğitim programları açısından da en başarılı iller arasında yer alıyoruz. Bütün bunlar bizim için yeterli değil. En iyisini yapmak ve öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek bizim görevimiz" dedi.
2005 yılı sonu itibariyle ek bina ve derslik yapımında da büyük bir atılım yaptıklarının altını çizen Milli Eğitim Müdürü Düzgün, "Son birkaç yıl içinde bir kısmı bitmiş olmakla birlikte 132 derslik inşa edildi. Bu 132 dersliğin bir kısmı hala inşaat aşamasında ve bu yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Yeni yapacağımız 108 derslikle beraber 240 olan derslik açığımız 132'ye düşecek. Bir kısmı biten 2005 yılı programımızdaki dersliklerin 66'sını hayırsever vatandaşlarımız yaptırdı. Bu rakamlardan da anlaşılacağı gibi ilimizde eğitime olan katkı son derece memnuniyet vericidir. Tüm hayırsever vatandaşlarımıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 14:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?