5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Bir öğrenci de sen okut

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün tarafından geçen yıl başlatılan "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası çerçevesinde, tüm okul ihtiyaçları hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan öğrenci sayısı 113'e ulaştı.

Milli Eğitim Müdürü Düzgün, Uşak il genelinde bir yıl önce başlattıkları kampanyanın 113 öğrenciye ulaştığını ancak bu sayının yeterli olmadığı söyledi. Kampanya çerçevesinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tamamını hayırsever vatandaşlar tarafından okutulmasını hedeflediklerini ifade eden Recep Düzgün, "Kent genelinde kampanyayı başlattığımız tarihten bu yana 113 öğrencimiz hayırsever vatandaşlarımız tarafından okutulmaya başlandı.

Hayırsever vatandaşlarımız bu öğrencilerimize birer adet banka kartı vererek, ihtiyaç duydukları parayı öğrencimizin hesabına yatırıyor. Bu sayede bu öğrencimiz de hiçbir şekilde rencide edilmiyor. İsteyen hayırsever vatandaşlarımız ise okuttuğu öğrencinin tüm ihtiyaçlarını öğrenciyle birlikte velisiymiş gibi giderebiliyor. Kampanya her ne kadar hedefine ulaşmış gözükse de ulaştığımız rakam yeterli değil. Uşaklı hayırseverlerin eğitime verdiği destek üst düzeyde. Bu kampanya dışında eğitime büyük bir destek sağlanıyor. Şu anda yaklaşık 4 bin öğrencimize iş adamlarımız tarafından destek sağlanıyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Düzgün, kampanyayla öğrencilerin hem ders çalışmaya teşvik edildiğini hem de başarılı öğrencilerin kazanıldığının altını çizerek, "Bu öğrenciler zorunlu eğitimi tamamladıktan sonra eğitimlerini maddi imkansızlık nedeniyle bırakmak zorunda kalıyor.

Kampanya, okuttuğumuz öğrenciyi üniversiteyi bitirinceye kadar kendi çocuğumuz gibi destek çıkmayı öngörüyor. Uşak'tan başlattığımız bu kampanyanın tüm yurt genelinde benimsenmesini ve hayırsever vatandaşlarımızın bu öğrencilerimize sahip çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 13:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?