5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Hayırseverden eğitime anlamlı destek

Sivaslı'da bağlı Pınarbaşı Beldesi'nde yaşayan hayırsever vatandaş Recep Dinç, kendi adını taşıyan ilköğretim okuluna 4 derslikli ek bina inşa edecek. 

Pınarbaşı Recep Dinç İlköğretim Okulu'na inşa edilecek olan 4 derslikli ek bina için Valilik toplantı salonunda protokol imzalandı. 1996 yılında 5 derslikli olarak yaptırdığı okulun yetersiz olması nedeniyle 1997 yılında 5 derslikli bir ek bina yaptıran Recep Dinç, şimdi de kendi adını taşıyan ilköğretim okuluna 4 derslikle bir ek bina daha yaptıracak. Valilik makamında Uşak Valisi Kayhan Kavas, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve hayırsever vatandaş Recep Dinç arasında imzalanan protokol gereği; yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olacak olan 4 derslikli ek bina 1 yıl içerisinde tamamlanacak. 

Hayırsever vatandaş Recep Dinç, yaklaşık 25 yıl Danimarka'da işçi olarak çalıştıktan sonra memleketine döndüğünü ve Pınarbaşı Beldesi'nde ihtiyaç duyulan bir İlköğretim Okulu inşa ettiğini ifade ederek, "1996 yılında kendi adımı taşıyan bir ilköğretim okulu yaptırdım. 1 yıl sonra okula ihtiyaç duyulduğu için 5 derslikli bir ek bina inşa ettik. Toplam 10 derslikli okul bize yaklaşık 400 bin YTL'ye mal oldu. Eğitime destek olmak amacıyla ihtiyaç olan 4 dersliğe de yaptıracağız. Ömrümün sonuna kadar eğitime elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim" diye konuştu. 

Uşak'ta hayırsever vatandaşların eğitime önemli katkı sağladığını belirten Vali Kavas ise, "Bu tür faaliyetler insanları gururlandırıyor. Recep Dinç daha önce de eğitime önemli katkılar sağlamış. Ek bina için yapacağı destekle beldemizdeki ihtiyacı karşılamış olacak. Kendisine eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 11:49:58
Güncelleme :13 Haziran 2006 Salı 12:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?