5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

'Hortum paraları eğitime'

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, önceden hortumculara giden paraların şu anda öğrencilere ders kitabı olarak harcandığını söyledi.
Başbakan Erdoğan, Uşak gezisinin son bölümünde hayırsever iş adamı Halil Kaya Gedik tarafından yaptırılan Valagedik Lisesi, kız öğrenci yurdu, erkek öğrenci yurdu, kapalı spor salonu, özürlüler lisesi, Halil Kaya Gedik Uşak Eğitim Fakültesi binası açılışlarını gerçekleştirdi. 

Valagedik Lisesi bahçesinde yapılan törene Başbakan Erdoğan hayırsever iş adamı Halil Kaya Gedik'e eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Başbakan Erdoğan, konuşmasında iktidar olduktan sonra taş üstüne taş koymak için çalıştıklarını söyleyerek, "Biz iktidar olduktan sonra taş üstüne taş koymak için gece gündüz çalışıyoruz. Kim bu ülkede taş üstüne taş koyarsa başımız üstünde yeri var. Her alanda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışıyoruz. Buradaki yatırımlar Uşak ve ülke geleceğine yapılan müstesna yatırımlardır. Ekonomik ve sosyal gelişmenin temelinde eğitim geliyor. Bu nedenle Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası başlattık. Bizden önce eğitime destek olan hayırseverlerden yüzde 5 vergi düşürülüyordu. Biz bunu yüzde 100'e çıkardık. Bu şekilde yeni derslikler inşa edilmeye devam ediyor. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nda 85 bin derslik yaptık. Yeni dersliklerin yapımı da hızla devam ediyor. Biz istiyoruz ki, öğrencilimiz 30 kişilik sınıflarda okusun. Yine Türkiye genelinde bilgisayar ve bilişim sınıfı olmayan okul kalmayacak dedik. İnternetle tanışmayan öğrencimiz kalmayacak dedik. Şu anda ADSL sistemini tüm okullarımıza kurmaya çalışıyoruz. Çağdaşlık lafla olmuyor, çalışmakla ilgiyle oluyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Atatürk de bu konuyu vurgulardı. Biz teksir kağıtlarıyla eğitim gördük. Hatta durumu bizden daha iyi olan ağabeylerimizden teksir kağıdı isterdik. Ama vermek istemezlerdi, paramızla dahi bunları alamazdık" dedi. 

Başbakan Erdoğan, önceki dönemlerde hortumlanan paraların şimdi öğrencilerin ders kitaplarına harcandığını ifade ederek, "İlköğretim okullarında geçen yıl öğrencilerimizin ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıttık. Bu yıl liselerde de ders kitaplarını ücretsiz olarak sıraların üzerine koyacağız. Bununla gurur duymuyoruz. Çünkü bu bizim görevimiz. Bu paralar vergisini ödeyen siz vatandaşlarımızın parasıdır. Eskiden bu paralar hortumculara gidiyordu. Biz hortumculara giden bu paraları öğrencilerimize ders kitabı olarak veriyoruz. Uşaklılar üniversite istiyoruz diye başımıza çullandı. Sözümüzü tuttuk. Bu iktidar hayırlı işle yarışan bir iktidardır. Eğitime gönülden destek veren Halil amcadan Uşak üniversitesinde eksik olan bir fakülte binasını daha inşa ettirmek istiyoruz. Bu bina Uşak Üniversitesinde bulunmayan bir fakülte olursa bizde bakanlar kurulunda karar çıkarır Uşak Üniversitesine yeni bir üniversite kazandırırız. Bunun sözünü buradan sizlere veriyorum. Eğitime destek veren tüm hayırseverlerimize ve iş adamalarımıza teşekkür ediyor ve kutluyorum" dedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Valagedik Lisesi açılış kurdelesini keserek açılışları gerçekleştirdi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, açılışların ardından okulu, spor salonunu ve yurtları gezdi. Geziye basın mensupları alınmadı. Başbakan Erdoğan, buradan Uşak Havaalanı'na giderek kentten ayrılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 19:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?