5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğretmenleri 1 YTL tepkisi

Ali CeylanTürk Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Ali Ceylan, yaptığı açıklamada, Mart ve Nisan aylarında maaş ve ek ders ücretlerinden kesilen toplam 2 YTL'nin hesabını sordu. 

Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ali Ceylan, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Mart ayı ek ders ücretlerinden ve Nisan ayı maaş hesabından toplam 2 YTL kesinti yaptığını söyledi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okulların bankalarla yaptığı bankamatik kartlarıyla ilgili sözleşmelerine el koyduğunu ifade eden Ceylan, "Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yolla banka promosyonlarını ele geçirdi. Bu davranışın yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Türk Eğitim-Sen Uşak Şubesi olarak çalışma başlattık. Okul müdürlüklerince hazırlanan maaş bordroları ile bankalarla çalışanlar için, yatan maaş ve ek ders çizelgelerini aldık. Ne yazık ki Milli Eğitim Müdürlüğü; bünyesinde bulunan sorumlular çalışanlara hiçbir bilgi vermeden, 657 sayılı kanunun 16. maddesinin 2 fıkrası ile 164. maddenin son fıkrasına muhalefet etmiş, çalışanların iznini almadan kesinti yapmıştır. Bu durumu, Valiliğe gönderdiğimiz bir şikayet dilekçesi ile bildirdik. Valilik makamına belgeleriyle birlikte sunduğumuz konunun cevabını bekliyoruz" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 03 Mart 2006 tarihinde il merkezindeki bütün okullara bir yazı çıkararak çalışan kişi başına 6 YTL'nin 17 Mart 2006 tarihine kadar Ziraat Bankası Uşak Şubesi'ndeki hesaba yatırılması gerektiği ile ilgili bir genelge yayınladığını belirten Ceylan, "Genelge Milli Eğitim Müdürlüğü'nün günümüzdeki gördüğümüz amacını yansıtması bakımından çok önemlidir.

Valilik nezdinde sözlü ve dilekçeli müracaatımız sonucunda duruma el konulmuş, ödeme yapan okul müdürlüklerine ödeme miktarları iade edilip, ödeme yapmayanlara ise sorumlu tutulmayacakları belirtilmiştir. Bu yanlış uygulamalarla aklımıza, 'Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlerin özlük haklarını ihlal edecek kadar maddi sıkıntısı mı var?' sorusu geliyor" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 18:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozan boran IP: 212.175.112.xxx Tarih : 8.05.2006 17:15:41
TAMAMMEN SAÇMALIK. HATA DIŞINDA HİÇBİŞEY DEĞİLDİR. FAKAT ÖKÜZ ALTINDA BUZA ARAYAN İNSANLAR VE RANT SAĞLAMAK İSTEYEN KURUMLAR OLDUĞU İÇİN. BÖYLE ŞEYLER HERZAMAN OLUR. ARTIK TÜRK EĞİTİMSEN YAKINDA TÜRKİYEYİDE YÖNETİR.SENDİKALAR SENDİKA AİDATI ve BÖYLE ŞEYLERLE UĞRAŞAÇAĞINA SOMUT ŞEYLER YAPMALI.