5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Uşak'ta 'BASEL II' eğitim seminerleri

Bankaların sermaye yeterliliklerinin ölçülmesine ve değerlendirilmesine ilişkin yayımlanan ve yakın tarihte birçok ülkede yürürlüğe girmesi beklenen standartlar bütünü 'BASEL II' ile ilgili olarak Uşak Ticaret ve Sanayi Odası salonunda eğitim semineri düzenlendi.

Kısa süre içerisinde geçilecek olan söz konusu standartlarla ilgili olarak reel sektör temsilcilerinin çok fazla bilgi sahibi olmayacağını ve yeni kredilendirme sürecinin birçok sıkıntıya yol açacağını belirten Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, "Bu eğitimle bankalarda risk yönetimi ve kültürünün gelişmesini, dolaylı olarak da bankaların müşterisi konumunda bulunan reel sektör firmalarını olumlu yönde etkilemesi beklenmektedir. Bu eğitim çalışması, bankacılık sektörü ve KOBİ işletmeleri için de önem taşımaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılara Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Alp ve Vakıfbank Risk Yönetimi Daire Başkanı Serdar Erol tarafından Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Basel II'ye geçiş yol haritası, ekonomik yansımalar, ulusal tercihler, KOBİ'lere ilişkin başlıca konular, KOBİ'lerin yeni kredi ve finansman kriterleri konularında bilgiler verildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 20:57:14
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 20:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?