5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Belediye, çayüstü dükkanlarını yıkılıyor

Uşak Belediyesi'nin aldığı karar doğrultusunda, Besnililer Caddesi'ndeki çay üzerindeki dükkanlarla eski balık pazarı yıkılmaya başladı.

3 dönem önce yaptırılan ve bölgede çirkin bir görüntü oluşturan çay üstü dükkanların yıkılarak yeniden canlandırılacağını belirten Belediye Başkanı Mesut Apaydın, kapalı olan Dokuzsele Çayı'nın da üzerini açacaklarını söyledi.

Balık pazarının eski hal binası içersinde yeni yapılan dükkanlarla daha hijyenik ortamda hizmet verdiğini dile getiren Başkan Mesut Apaydın, "Balık pazarıyla birlikte çay üzerindeki dükkanları da yıkarak, çayın üzerini açacağız. Bu bölgedeki dükkanlardan kira almakta zorluk çekiyoruz.

Hedefimiz bulunan çirkin görüntünün kaldırılarak, bölgenin hem ekonomik hem de görsel anlamda canlanmasını sağlamak istiyoruz. Bu nedenle yıkım çalışmalarına başladık. Yıkım çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak, bölgede temizlik çalışmalarına başlayacağız" dedi.
Bölgede bulunan esnafın mağdur olmaması için de ekonomik anlamda kalkınmalarına yardımcı olacaklarını ifade eden Başkan Apaydın, "Hazırladığımız yeni projeyle bu çayın üzerinin açılmasının ardından temizleme ve güzelleştirme çalışması yapacağız. Kanunen akarsu üzerine konutla kapatılması mümkün değil. Bu nedenle çay üzerinde bulunan tüm binaları yıkacağız. Bu bölgedeki dükkanların belediyeye yıllık geliri 30 milyar. Bölgenin güzelleştirilmesi için bu miktarı almayacağız.

Ayrıca, Dokuzsele Deresi'nin temizlenmesi projesiyle derenin açılan bölgelerinin tamamının iyileştirmesi ve temizlenmesini yaparak ilimizin ortasından geçen bu derenin tamamıyla temizlenmesini sağlayacağız. Ayrıca o bölgede bulunan esnaflarında ekonomik anlamda kalkınmasına yarımcı olacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 22:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?