5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

TOKİ'den 784 konut daha

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yaptırmış olduğu 1. etap olan 300 konutluk toplu konutları tamamladıklarını, bundan sonraki 2. etapta 264 konutluk yeni bir proje için 6 Şubat tarihinde ihaleye çıkıldığını söyledi.

Birinci etap 120 metrekarelik 300 konutu tamamladıklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "TOKİ bölgede 75 metrekarelik 264 adet konut, 1 adet 32 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi, sağlık ocağı, kütüphane, kafeterya, cami, altyapıyla çevre düzenleme inşaatı için 6 Şubat tarihinde ihaleye çıktı.

Şimdi de TOKİ hazırlıklarını tamamladığı 3. etap toplu konut ihalesine çıkacak. Bu ihalede de 352 adet 120 metrekarelik, 168 adette 75 metrekarelik konut olmak üzere toplam 520 adet konut yapacak. Bu binalarında bitmesiyle birlikte TOKİ tarafından ilimizde her türlü gelir grubuna hitap eden bin 84 adet bina yapılmış olacak" dedi.

Amaçlarının herkesin ev sahibi olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Apaydın, "Değirmendere bölgesi yaklaşık 3 bin 400 konutun bulunduğu büyük bir yerleşim merkezi olacak. Bu nedenle bazı sosyal faaliyet, eğitim ve diğer hizmet alanlarının da oluşturulması gerekiyor. Örneğin toplu konutların bulunduğu bölge şehir merkezi ve diğer yerleşim alanlarının dışında kalıyor. Buraya okul ve cami ihtiyacı doğacak. Bunu da toplu konut idaresi aynı ihaleyle ihale edecek. Böylelikle yerleşim alanının sosyal faaliyetlerin yürütüleceği mekanların da tamamlanması sağlanacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 22:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?