5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

30 köye ulaşılamıyor

Uşak'ta yağan kar 30 köyün yolunu kapattı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri köy yollarını grayderlerle açma çalışmalar yaparken, karayolları ekipleri de yollarda buzlanmalara karşı tuzlama çalışması yaptı.
Gece 2 saat kapalı kalan Ankara karayolunun Dumlupınar mevkiinde yapılan tuzlama çalışmaları sonucunda yollar tekrar trafiğe açıldı.

Şehir merkezin kar kalınlığı 2 santim iken, yüksek yerlerde kar kalınlığının 15 santimetreye çıktığı öğrenildi. Karayolları 25. Şube Şefliği ekipleri 9 saatlık toplam 80 kilometre de tuzlama ve kar mücadelesi yaptı.

Ankara- İzmir karayolu ana güzergahta bulunan Dumlupınar ile Güre arasında bulunan toplam 80 kilometre de sabah saatlerine kadar tuzlama ve kar mücadelesi yaptı. Toplam 8 ekip ile mücadele veren Karayolları 25. Şube Şefliği sabah saatlerine kadar çalıştı.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü de Merkeze ve ilçesi Banaz'a bağlı toplam 30 köy yolunda açma çalışmaları yaptı. Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Uşak'ta bugün kar beklenmiyor.

Pazar ve Pazartesi kar yağışı bekleniyor. Özellikle sabah saatlerinde don olacağını belirten yetkililer vatandaşları uyarırken, orta şiddette rüzgar olacağı için sobalı evlerde yaşayanların karbonmonoksit olaylarına karşı uyarıldı.
.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 12:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?