5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Başkan muhtarlarla buluştu

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Encümen Salonu'nda 19 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, altyapı çalışmaları, toplu konut, katlı otopark ve yol çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendirdi. İkinci etap toplu konut yapım ihalesinin önümüzdeki ay yapılacağını müjdeleyen Mesut Apaydın, "Toplu Konut İdaresi ilimizde geçen yıl 300 konut inşa etmişti. Bu konutların altyapı çalışmaları dahil her türlü işlemleri tamamlandı. Çok yakında hak sahiplerine anahtarları teslim edilecek. İlimizin teşvik kapsamında olması ve üniversite kurulma kararının alınması var olan konut sıkıntısını daha da arttıracaktır. Bu nedenle biz 2006 yılı içerisinde 700 konut daha yapacağız. Bu konutlar geçen yıl yapılan 300 konutun bulunduğu alana inşa edilecek. Şubat ayı içerisinde TOKİ bu konutların yapım ihalesini gerçekleştirecek. 2007 yılı içerisinde de konutlar tamamlanacak. İkinci etap bittiğinde talep olması halinde üçüncü etap konut için hemen girişimlere başlayacağız. Bu konuda siz muhtarların da desteğine ihtiyacımız var. Çünkü konutları satamazsak üçüncü etap için girişimde bulunamayız" dedi.

2006 yılında yol ve altyapı çalışmalarına ağırlık vererek temel sorunu aşacaklarını da kaydeden Başkan Apaydın, "Altyapı çalışmaları yüzde 70 seviyelerinde tamamlanmış durumda. Biz 2006 yılında altyapı sorunlarını çözüp sosyal alanlarda yaşanan eksiklikleri gidermeye başlayacağız. Ayrıca kent merkezinde yaşanan trafik sorununu çözmek için katlı otopark yapmayı planlıyoruz. Bu konuda İller Bankası'ndan kredi sağladık. Projeyi onaya gönderdik ve önümüzdeki hafta içerisinde onaylanacak. Çevre konusunda da ciddi adımlar atıldı. Kent merkezindeki dericileri kapattık. Burada bulunan boyahaneler, tekstil fabrikaları ve diğer imalathaneler de taşınacak. Tabakhanede ilk iş olarak şu anda pis su akan dereyi ıslah edeceğiz. Daha sonra bu derenin iki tarafında ağaçlandırma çalışması yaparak Ankara yoluna kadar temizleyeceğiz" şeklinde konuştu.

TOKİ tarafından yapılan konutların aynı bölgede inşa edilmesinden şikayetçi olan mahalle muhtarları ise, "Konutlar hep aynı bölgede yapılıyor. Karaağaç, Bozkurt, Elmalıdere, Dikilitaş ve Aybey mahallelerine hiçbir yatırım yapılmıyor. Belediyeden bu mahallelere de yatırım yapmasını istiyoruz. TOKİ bu mahallelerde konut inşa ederse biz bunları satarız. Konutların her mahalleye eşit miktarlarda dağıtılmasını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 16:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?