5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Başkan'dan alt yapı değerlendirmesi

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, 2006 yılında gerçekleştirdikleri alt ve üst yapı çalışmalarını değerlendirdi. 

Uşak Belediye Başkanı Apaydın, makamında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ekim ayı sonu itibariyle 2006 yılı alt ve üst yapı çalışmaları sezonunu kapatacaklarını ve 2007 yılı için yapacakları yatırımların hazırlıklarını başlayacaklarını ifade etti. Başkan Apaydın, "Göreve geldiğimiz günden bu yana kanalizasyon şebekesi, yağmur drenajı gibi alt yapı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyoruz. 3 yıl önce yüzde 30'larda olan altyapı yatırımlarını yüzde 70'e çıkardık. Geri kalan yüzde 30'luk kısım ise yenileme çalışması yapılması gereken yatırımlardır. 

Bu çalışmaları da 2007 yılında tamamlayıp kentin alt yapı sorununu çözmüş olacağız. 2006 yılında alt yapı çalışmaları için 7 milyon YTL harcama yaptık. Bu sezon başında 2006 yılını yol yılı ilan etmiştik. Bu doğrultuda asfaltlama çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hava şartlarının elverdiği güne kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Uşak'ın en büyük sorunlarından birisi olan yol sorununu da yerel seçimlere kadar çözüme kavuşturmak istiyoruz. Çünkü vatandaşın bizden en büyük talebi sokakların düzgün bir şekilde asfaltlanmasıdır. Son 5 yılda kentimizde 1 milyon 150 metrekare yol yapıldı. 

Bu yolun 832 bin 622 metrekaresini biz yaptık. Geri kalan kısmını ise bizden önceki yönetim yaptı. Bütün bu çalışmaların yanında kentimizin önünü açacak olan önemli projelerimiz de var. Kültür sarayı, Atatürk kültür parkı, müzeler konsepti ve kentsel dönüşüm projesi, içme suyu arıtma tesisi ve evsel katı atık depolama tesisi gibi çalışmaları da hayata geçirmek istiyoruz. Bu projeler kentin olmazsa olmazlarıdır. Bu projeleri mutlaka tamamlamak zorundayız. Başka çaremiz yok" dedi. 

TOKİ tarafından yaptırılan konutların 4. etap çalışmalarını da başladıklarını belirten Başkan Apaydın, "İlimizde ekonomik kriz sonrası başlayan kalkınma hamlesi nüfus artışını ve göçü de beraberinde getirdi. Özellikle son 2 yıldır konut açığı hızla çoğalıyor. Üniversitenin de kurulmasıyla bu konudaki talep arttı. Bu da ev kiralarının artmasına neden oluyor. Konut sorununu çözmek için TOKİ ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde ilk 3 etap için bin 84 konut inşa ettik. 

Bu konutların bir kısmı tamamlandı bir kısmı da inşaat halinde. İnşaat halindeki konutlar da 2007 yılı içerisinde tamamlanacak. Biz şimdiden 4. etap için çalışmalara başladık. Halkımızın da TOKİ konutlarına yoğun ilgi göstermesi bizi bu konuda tetikliyor.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştük ve 4. etap için konut üretecekleri sözünü aldık. Biz 4. etapta alt gelir grubuna yönelik 2 bin konut üretmek için çalışıyoruz. Bu konudaki en büyük sıkıntımızın hazine arazisi olmamasıdır. Arazi sorununu çözmek için çalışıyoruz. Bazı arazi sahipleriyle görüşmelerimiz var. 

Olumlu sonuç alabilirsek düşündüğümüz 2 bin konutu da üreteceğiz. Aksi takdirde ise eski Gediz yolu üzerindeki hazine arazisi üzerine 400 alt gelir grubuna ait konut yapacağız. Amacımız bugüne kadar ev sahibi olamayan vatandaşlarımıza ev sahibi yapmaktır" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 16:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?