5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Halk oyunları şöleni

Türkiye Yaygın Eğitim Kurumlar Arası Sahnelemeli Halk Oyunları finali, yarın Uşak'ta yapılacak. Final yarışmaları için bugün Uşak'a gelen 16 finalist, kortej yürüyüşü gerçekleştirip Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 

Kortej yürüyüşü için belediye önünde toplanan ekipler, Valilik Meydanı'na kadar yürüdü. Çelenk koyma töreninin ardından Diyarbakır Halk Eğitim Merkezi ekibi mini bir gösteri sundu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Ulus, çelenk koyma töreni sonrası yaptığı açıklamada, "Bu yarışlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleniyor. İlk defa ilimizde böyle bir organizasyonun finali yapılacak. Türkiye'nin 4 bir köşesinden gelen ekipler, kendi kültürlerini sahneleyecek. Uşaklılar'ın böyle bir fırsatı kaçırmamasını ve ilgi göstermesini bekliyoruz. Organizasyon masraflarının karşılanması için ise yarışmayı izlemek isteyen vatandaşlarımızdan cüzi bir rakam alacağız" diye konuştu. 

Atatürk Spor Salonu'nda yarın akşam saat 19.00'da başlayacak olan yarışmada Ağrı, Adıyaman, Trabzon, Diyarbakır, Antalya, İzmir, İstanbul, Kütahya, Erzurum, Çorum, Kastamonu, Kocaeli, Gaziantep, Ankara, Kırşehir ve Hatay illerinden toplam 16 ekip yarışacak. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilecek olan yarışmayı, Uşaklılar 1 YTL 50 YKr ödeyerek izleyebilecek.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 22:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servan dönmez IP: 88.254.152.xxx Tarih : 14.01.2007 13:21:24
merhaba ben adıyaman halk oyunlarını çok beğeniyorum yapılan etkinliklerin tanıtımı yeterince yapılmıyor buna dikkat edilirse halk oyunlarımıza ilgi artacaktır lütfen kültürümüzün tanıtımına biraz önem gösterelim