5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Huzurevindeki ölümde ihmal yok

Uşak Valisi Kayhan Kavas, dün Uşak Huzurevi'nde Hasan Can'ın (77) asansör boşluğuna düşerek ölmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Olayda herhangi bir ihmalin sözkonusu olmadığını belirten Kavas, kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi'nde Can'ın ölmeden önce huzurevi yönetimiyle şakalaştığını söyledi.

Olayın dün saat 14.00'te cereyan ettiğini kaydeden Vali Kavas, Can'ın muhtemelen birinci kat ya da bodrum katından düştüğünü, çünkü büyük bir darbe almadığını söyledi. Bodrum kata çamaşırlarını almaya gittiği belirtilen Hasan Can'a ilk müdahalenin huzurevinde yapıldığı, daha sonra cankurtaranla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, dış görünüş itibariyle durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Hastanede doktor ve huzurevi yönetimiyle şakalaştığı belirtilen Can'ın leğen kemiğinin kırıldığı tespit edildi. Olaydan 4 saat sonra Can'ın hastanede hayatını kaybetmesi üzerine olay yerine giderek incelemelerde bulunduğunu belirten Kavas, asansör kontrollerinin her ay nizami bir şekilde yapıldığını kaydetti. Bununla ilgili dosyanın elinde olduğunu belirterek gösteren Kavas, son kontrollerin 20 Ocak 2006'da yapıldığını söyledi.

Olay sonrası idari soruşturma açıldığını belirten Kayhan Kavas, iki müfettişin görev yaptığını belirtti. Olayın üzücü olduğunu dile getiren Vali Kavas, "Uşak Huzurevi'ni son olarak Kurban Bayramı'nda da hep beraber gidip görmüştük. Herkesin memnun olduğu huzurevimiz, son derece bakımlı bir yer. Sonuçta olayda ihmal görünmüyor. Zaten Hasan Can, olaydan sonra kendi düştüğünü anlatmış ve durumunun iyi olduğunu söylemiş." dedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, İl Emniyet Müdür Vekili Musa Erdoğan, Uşak Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer, Huzurevi Müdürü Ali Osman Kural, Uşak İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ali Taşçı da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?