5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İl müdürü yakın takipte

İki yıl önce depreme dayanaklı olmadığı gerekçesiyle, öğrenci ve öğretmenleri başka okullara taşınan okullarda güçlendirme çalışmaları hızla devam ediyor.

Uşak Milli Eğitim İl Müdürü Recep Düzgün, Uşak'ta 6 tane okul da güçlendirme çalışmalarını sürekli takip altına aldıklarını belirterek, önümüzdeki 2006-2007 eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyledi. Bu okullara giderek yetkililerden bilgi alan İl Müdürü Düzgün, eksikleri tespit ediyor.

2003 yılında yapılan kontroller sonucu Uşak'ta Şehit Abdulkadir Kılavuz Anadolu Öğretmen Lisesi, Merkez Yeni Şehir PİO, Merkez Fevzi Çakmak YİBO, Banaz Şehit Sadık Kozak PİO, Eşme Ahmet Avcı Anadolu Öğretmen Lisesi, Eşme YİBO'nun binalarının depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Bu okullarda güçlendirme kararı alındı.

Okullar boşaltılarak öğretmen ve öğrencileri değişik okullara dağıtıldı. Yaklaşık iki yıldır bu okullarda eğitim öğretim faaliyeti yok. Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü bu okulların güçlendirmeleri için ihaleyi gerçekleştirdi. 1 milyon 800 bin YTL'ye ihale edilen bu okullara yapılan güçlendirme çalışmalarını sık sık denetleyen Milli Eğitim Müdürü Düzgün, 3 bin 500 öğrencinin şu anda başka okullarda eğitim öğretimine devam ettiğini söyledi.

Amaçlarının 2006-2007 eğitim öğretim yılına okulları yetiştirmek olduğunu kaydeden Düzgün, "Bu okullarımıza sık sık giderek yapılan çalışmaları kontrol ediyorum. İnşallah önünüzdeki yılın eğitim öğretimine yetişecek ve öğrencilerimiz okullarına kavuşmuş olacak." dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 17:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şevket taş IP: 85.97.44.xxx Tarih : 3.02.2006 23:56:31
şu uşaka yaptığını söyleyen bir idareci gelmeyecekmi? milli eğitim müdürü sallar sağlık müdürü sallar allah aşkına 3 millet vekiline sesleniyorum göreve davet ediyorum sorun burnunun dibindeki okulaHiç uğramışmı lütfen sayın vekiller uşaka bu zulmü yapmaya hakkınız yok artık şu sallayan bürokratlara gereğini yapın .