5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kazakistan'lı öğrenciler Uşak'ta

Kazakistan'ın başkenti Astana'dan 15 öğrenci ve 2 öğretmen Uşak'a geldi.

İki ülke ilişkilerinin sosyal kültürel ve ekonomik boyutlarda sürdürülmesi ve kardeş şehirler arasında öğrenci değişimi projesi kapsamında Uşak'a gelen 15 lise öğrencisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da katılacak.

Kardeş şehir protokolü kapsamında ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Uşak Belediye Başkanlığı'nın daveti üzerine Astana Şehri'nden 15 lise öğrencisi ve 2 öğretmen, Uşak Valisi Kayhan Kavas'ı makamında ziyaret etti. Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ı da ziyaret eden öğrenciler, şehir hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Mesut Apaydın, ülkelerarası diyalogun barışın korunması, sosyal ve kültürel ilişkilerle birlikte ekonominin iyileştirmesine hizmet edeceğini, 23 Nisan gibi anlamlı bir güne de rast gelen bu ziyaretin meyvelerinin en kısa sürede toplanacağından ümitli olduğunu ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da katılacak kardeş şehir öğrencileri, Ilıcaksubaşı mevkiinde Kazak-Türk Hatıra Ormanı'na ağaç dikecek. Öğrenciler Uşak'taki sanayi tesislerini ve özel okulları gezdikten sonra Denizli, Bursa ve İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edecek.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 12:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?