5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi için tedbir

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde kuş gribinden 3 çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından Uşak'ta da tedbirler arttırılırken, şehre canlı kanatlı hayvan girişleri yasaklandı.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan ve Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, kuş gribine karşı her türlü tedbirin alındığını söyledi. Vali Kayhan Kavas, Uşak'ta bugüne kadar herhangi bir vakanın meydana gelmediğini ve hiçbir sorun bulunmadığını belirterek, gerekli tedbirlerin alındığını ve kanatlı hayvanların giriş çıkışlarının kısıtlandığını söyledi.

Tarım İl Müdürü Atilla Arslan ise, "Kuş gribi hastalığının ortaya çıkmasından sonra ülke genelinde olduğu gibi Uşaklı tavuk ve hindi yetiştiricileri de tedirgin olmaya başladı. Uşak'ta şu ana kadar herhangi bir belirti olmamasına karşın, Tarım İl Müdürlüğü olarak tedbirlerimizi arttırdık. Uşak'ta şu anda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Biz her zamanki lokal denetimlerimizi sürdürüyoruz. Böyle bir tehlike olması nedeniyle de daha ciddi ve dikkatli hareket ederek olası bir salgına karşı anında müdahale etmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın endişe edeceği hiçbir konu yok. Uşak halkı rahat olsun. Biz gerekli tedbirleri almış durumdayız. Pazarlarda canlı kanatlı hayvan satışını yasakladık. Kentimizin giriş ve çıkışlarında veteriner hekimlerimiz vasıtasıyla denetimlerimizi sıklaştırdık. Şu anda ilimize canlı kanatlı hayvanların girişleri yasak. Sadece kesim için gelen kümes hayvanları kontrollü bir şekilde giriş yapabiliyor. Uşak'ta sadece büyük işletmelerin olması sebebiyle kuş gribi olması ihtimali çok düşük bir ihtimal. Biz bu işletmelerde de her türlü tedbiri aldık ve kümes hayvanlarının dışarıyla irtibatını kesmeye çalışıyoruz. Dezenfekte maddeler kullanıyoruz. İşletme sahiplerini dahi hayvanların bulunduğu bölümlere sokmuyoruz" dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı ise yaptığı açıklamada, hastanelerde olası bir vakaya karşı tedbirlerin alındığını belirterek, "Kuş gribi konusunda kendisinden şüphelenen vatandaşlarımız hemen bizi arayıp yardım istesin. Biz anında müdahale etmeye hazırız. Uşak'ta kuş gribiyle ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmuyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 15:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?