5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Miniklerin karne sevinci

2005-2006 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona ermesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Uşak 23 Nisan İlköğretim Okulunda karne töreni düzenlendi.

Törene, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, veliler ve öğrenciler katıldı. 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, "Uşak'ta 2005 - 2006 eğitim - öğretim yılının ilk dönemini sorunsuz bir şekilde tamamladık. 58 bin 617 öğrencimize yaklaşık 3 bin personel ile hizmet vermekteyiz. Karne, başarılı öğrenciler için sevinç kaynağı olurken başarısız öğrenciler için üzüntü kaynağı olabilir. Başarısız karne notları nedeniyle kendine güveni zedelenen öğrenciler farklı duygu ve düşünceler içerisine girebilir. Bu öğrencilere ailelerinin cezalandırıcı, toplum içerisinde küçük düşürücü davranışları çocukların psikolojisini bozacaktır. Böylece kişiliğine yönelik suçlamaların çocuğu bu zorluklarla baş edemez hale getirecektir. 'Zaten senin okumaya niyetin yok, senden adam olmaz' şeklindeki söylemler çocuğun gelecek adına beklentilerini azaltır. Bu nedenle iyi karne takdir edilmeli, başarısız karne getiren öğrenciler ise ikna edilerek umutlandırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı skeçler beğeniyle izlendi. Gösterilerin ardından Uşak Valisi Kayhan Kavas çocuklara karnelerini dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 17:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?