5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Pakistanlı gelin alacak

Türkiye gazetesinin birinci sayfasında önceki gün Pakistanlı depremzede bir genç kızla ilgili "Türkiye'ye götürün beni" başlıklı haberi okuyan Uşaklı Özdemir Ayhan, depremzede kızı oğluyla evlendirmek istediğini söyledi.

Uşak Manavlar Odası Başkanı Özdemir Ayhan, Türkiye gazetesinde 16 Ocak 2006 tarihinde yayınlanan "Türkiye'ye götürün beni" başlıklı haberdeki Pakistanlı Sherlish (16) ile oğlunu evlendirmek istediğini söyledi. Haberi okuduktan sonra çok duygulandığını ifade eden Özdemir Ayhan, "Gazetede haberi okuyunca aklıma böyle bir düşünce geldi. Pakistan depremi bizi çok etkiledi. Sherlish adlı kız Türkiye'ye gelmek istediğini söylemiş. Bunun üzerine depremzede kızı Türkiye'ye getirip oğlumla evlendirebilirim diye düşündüm. Bu konuyu oğluma da açtım. Oğlum da böyle bir evliliği kabul etti" dedi.

Depremzede kızın "Kardeşimle birlikte beni kabul eden olursa evlenip buralardan kurtulmak istiyorum" şeklindeki demecinin kendisini çok etkilediğini de ifade eden Ayhan, "Ben Sherlish adlı genç kızı kardeşiyle birlikte Uşak'a getirmek istiyorum. Bu konuda yetkililer bana yardımcı olursa Uşak'ta güzel bir düğün yapıp yuvalarını kuracağım. 6 yaşındaki kardeşini de kendi evladım gibi büyütüp yetiştireceğim. Pakistanlı kızın oğlumla mutlu bir hayat sürebileceğine inanıyorum. Deprem nedeniyle evi yıkılan ve kardeşiyle ortada kalan bu kızımızın Uşak'ta mutlu olacağına inanıyorum. Çünkü bizim işimiz ve belli bir düzenimiz var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 11:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?