5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sanayide gergin günler

Uşak'ta uzun süredir gündemde olan şehir içerisindeki dericilerin Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne (KOSB) taşınma işlemi başlıyor. Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın ısrarlı tutumu ve KOSB'daki arıtma tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte, bugünden itibaren şehir içerisinde bulunan deri fabrikası, boyahane, yün yıkama ve sabun yağı imalathaneleri söz konusu bölgeye taşınıyor.

Şehir içerisinde bulunan deri fabrikası, boyahane, yün yıkama ve sabun yağı imalathanelerinin taşınma problemi uzun süredir devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde imalathanelerin bulunduğu bölgeye giden İl Mahalli Çevre Kurulu üyeleri, taşınma konusunda hiçbir iyi niyet göstermeyen 2 işletmeyi kapattı. KOSB'da inşaatı bulunan işletme sahiplerine 2 ay süre verilirken, hiçbir faaliyet göstermeyenlere ise elektrik ve suyu kesilerek kapatma işlemi uygulanıyor. İl Mahalli Çevre Kurulu üyeleri ile derici esnafı arasında zaman zaman kısa süreli tartışmalar yaşanırken, bölgedeki esnaf 4 ay daha süre istiyor. Kurul üyeleri talebe karşılık, kendilerine 3. kez süre verildiğini belirterek bir daha böyle bir sürenin verilmeyeceğini ifade etti. Tabakhane 1. Sokak'tan başlayan denetleme işlemlerinin tüm işyerleri denetleninceye kadar süreceği belirtildi.

İl Mahalli Çevre Kurulu, bölgede bulunan bu tür işletmelerin 1 Nisan 2005 tarihine kadar Organize Sanayi Bölgesine taşınmaları gerektiği kararı almıştı. Ancak arıtma tesisinin tamamlanamaması nedeniyle taşınma işlemi 2005 yılı sonuna kadar ertelendi. KOSB'daki arıtma tesisi bitirilip çalışmaya başlayınca dericilere verilen süre de dolmuş oldu.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 15:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?