5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ünevirsite için elbirliği istediler

Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Başkanı Mustafa Kuvvet, kurulacak olan Uşak Üniversitesi'nin yüksek öğretim sisteminde hak ettiği yeri alması ve kent için faydalı olabilmesi için uyumlu bir çalışma sergilenmesi gerektiğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan USİAD Başkanı Kuvvet, yıllardır Uşaklılar'ın rüyası olan üniversitenin gerçekleştiğini ancak bundan sonraki sürecin çok daha önemli olduğunu belirtti. Uşak Üniversitesi'nin birçok alanda eksikliklerle karşı karşıya kalacağını da ifade eden Kuvvet, yeni kurulacak olan üniversitenin yüksek öğretim sisteminde hak ettiği yeri alması ve kent için faydalı olabilmesi için Uşaklılar'ın neler yapılması gerektiğine kafa yorması gerektiğini söyledi.

Atanacak kurucu rektörün halk ve işadamlarıyla uyumlu bir çalışma sergilemesi gerektiğini savunan USİAD Başkanı Mustafa Kuvvet, "Uşak halkı ve işadamlarının bugüne kadar yaptığı desteklerin artarak devam etmesiyle üniversitemizin hem fiziki hem de eğitim kalitesi ulusal standartlara çıkması mümkün olacaktır. Üniversitenin olmadığı yerlerde ekonomik ve kültürel gelişim daha yavaş gerçekleşmektedir. Uşak'ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacak olan üniversite her alanda Uşak'a yeni bir vizyon getirecektir. Biz USİAD olarak atanacak olan kurucu rektörün halk ve işadamlarıyla uyumlu bir çalışma sergilemesini istiyoruz. Kurucu rektör; üniversite ve kente aktivite kazandıracak, ayrımcı ve bölücü olmayacak, bütünleştirici özelliği bulunacak, sanayi ve iş çevreleriyle iş birliği içinde olacak ve mevcut fakülteyle meslek yüksek okullarının durumlarını iyi bilen bir isim olmalıdır. Üniversitenin ilimize sağlayacağı katkıların bilinci içerisinde destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 14:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?