5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uşak pilot il seçildi

Uşak Valisi Kayhan Kavas, "Yerel Yönetim Reformu Programına Destek Projesi" kapsamında kentin pilot il seçildiğini söyledi. Uşak'ın 81 il içerisinde birinci olduğunu ifade eden Vali, "Bu bizim için çok büyük bir şans. Eğitim sürecini iyi değerlendireceğiz" dedi.

Uşak Valiliği'nde düzenlenen halk gününde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Kavas, "Yerel Yönetimleri Geliştirme Projesi"nin uygulanması için Türkiye genelinde bir pilot il genel meclisi ve 5 belediye seçildiğini belirterek, "Proje kapsamında BM, İçişleri Bakanlığı ve Hazine yetkilileri ilimizde gerekli incelemeleri yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde il genel meclisimizin pilot il seçildiği haberini aldık. Uşak'ın hem il genel meclisi olarak hem de belediye olarak pilot il seçilmesini çok istiyordum. Ancak bize bir ilden iki meclisin pilot bölge seçilmesinin doğru olmayacağı söylendi. Bu, Uşak için çok büyük fırsat olacak. Proje yerel yönetimlerin daha etkin hale gelmesi için son derece önemlidir" dedi.

Proje kapsamında personelin eğitileceğini ve çalışmaların 2006 yılında başlayacağını da ifade Vali Kayhan Kavas, "Proje kapsamında eğitim için 3 milyon 500 bin euro harcanacak. Eğitime, ben dahil tüm özel idare personeli ve il genel meclisi üyeleri katılacak. Eğitim çalışmaları tamamlandığında Uşak olarak yapabilirliği öğrenmiş olacağız. İlimizdeki bütçe çalışmalarından tarihi evlerin restorasyonu için hazırlanacak birçok projeyi kendimiz yapabileceğiz. Hiç kimseye proje için gitmeden kendi sorunumuz kendimiz çözer hale geleceğiz. Bu bizim için çok büyük bir kazançtır. Çünkü en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır.

Tüm özel idare personelimiz eğitim çalışması sonunda bilinçli ne yapacağını daha iyi bilen sorunların çözümü için proje üretebilen konuma kavuşacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 18:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?